Kezdőlap >> Település >> Derecskei Települési Értéktár >> Helyi értékek >>  A Derecskei Gyümölcsös 100%-ban natúr, környezettudatos, ősi magyar hagyományokra épülő kertgazdálkodásból származó népszerű termékcsalád

A Derecskei Gyümölcsös 100%-ban natúr, környezettudatos, ősi magyar hagyományokra épülő kertgazdálkodásból származó népszerű termékcsalád

Helyi érték megnevezése: A Derecskei Gyümölcsös 100%-ban natúr, környezettudatos, ősi magyar hagyományokra épülő kertgazdálkodásból származó népszerű termékcsalád
Helyi érték besorolása: agrár- és élelmiszergazdaság
A helyi érték hivatalos weboldalának címe: www.boldagro.huwww.derecskeigyumolcsos.hu
Készítette: Kocsi Erika történész
Benyújtó: Bold Agro Mezőgazdasági Kft.

 

Jellegüket tekintve jelenleg Magyarország egyik leghatékonyabb sertéstenyésztő, valamint növény-, és gyümölcstermesztő agrárvállalkozása. A magyar hagyomány elvén gazdálkodó, termelő és értékesítő cég elkötelezett a hatékony és felelős termelés mellett, ami már önmagában is figyelemre méltó nemzetgazdasági szempont. Az 1990. február 19-én alapított cég Derecskén és térségében, Hajdú- Bihar megyében képviseli a természetes egészség, mint védendő nemzeti kincs minél szélesebb körben történő megismertetésének nemes eszmei alapokon nyugvó, a következő 4 pillérre épülő gazdasági tevékenységét: sertéstenyésztés, gyümölcstermesztés, gyümölcsfeldolgozás és növénytermesztés.

A Derecskei alma, meggy Európa legfinomabb gyümölcsei közé tartozik, mind belföldön, mind külföldön keresett.

A gyümölcsfeldolgozás vezértermékei a Derecske alma, Derecske almalé, Derecske meggylé, 100% natúr gyümölcslevek sem adalék-, sem tartósítószert nem tartalmaznak, mesterséges színezék, ízfokozó és cukor hozzáadása nélkül készülnek. A gyümölcslevek rost- vitamin-, és tápanyagokban gazdag, egészségesek és magas hozzáadott értéket képviselnek.

A Bold Agro Mezőgazdasági Kft. 100%-ban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás formájában működik.

Büszkék arra, hogy tevékenységükkel hozzájárulhatnak a szociális- társadalmi problémák enyhítéséhez is, hiszen a térség legnagyobb foglalkoztatójaként 117 fő számára biztosítanak állandó munkahelyet, s emellett 100-150 főt alkalmaznak szezonális jelleggel.

Gazdálkodásuk stabil, árbevételük évről évre növekszik, miközben jelentős fejlesztéseket és beruházásokat valósítanak meg, ezzel is hozzájárulva a hazai kertgazdálkodás és minőségi termékeik országos és nemzetközi viszonylatban is szép presztízséhez. Termelési mutatóik alapján Európa TOP 25%-a közé tartoznak.

Módszereiket és eredményeiket a szakma, a fogyasztók, és a partnerek is elismerik. Idáig a következő megtisztelő elismerésekben részesültek:

2006: Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj

2006: Hortico Termék Nagydíj (Derecske Alma)

2006-tól: Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy (Derecske Alma)

2011: Kitüntetett Minőségi Termék Díj (Derecske Alma)

2013: Hortico Termék Nagydíj (Derecskei Almalé)

2014: Greenovációs Terméknagydíj (Felelős Kertművelési Program)

2014: Felelős Kertművelés Védjegy

2015: Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj megújítása

2015: Farmer Expo Kiállítás különdíja a gyümölcsösben végzett tevékenységeinkért

2015: Üzleti Etikai Díj

2015: Szakály Sándor Innovációs Díj

Következetesen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megtalálják a lakosságot, s azon belül a jövő generációjának nemzedékeit olyan innovatív és modern formanyelvű, a jelen korban hatékony információ átadást jelentő megoldásokkal, melyek a környezet- és egészségtudatos életvezetést formálják, ráadásul a valóban őket érdeklő és megérintő csatornákon. Ennek jegyében különböző környezetnevelési-, és táplálkozási szemléletformáló programokat indítottak el. Kertpedagógiai programjukkal minél több fiatalnak mutatják meg az egyedülálló Derecskei almát és abból készült derecskei gyümölcsleveket, gyümölcspálinkákat, s tudnak ezáltal DERECSKEI GYÜMÖLCSÖS néven minél több magyar ember asztalára helyezni.

Felelős Kertművelési Program – a Gyümölcsös Kalandok című „élménypedagógiai projekt”:

A néhány éve induló és azóta országos népszerűségűvé emelkedő, hazai és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Felelős Kertművelési Programunk megálmodója cégük egyik alapítója volt, aki személyes elkötelezettségből kezdte meg a program kialakítását, melyet azóta is folyamatosan fejlesztenek. Alapvető feladatuknak tekintik ugyanis, hogy ne csak megfelelő mennyiségű és minőségű egészséges élelmiszert állítsanak elő, hanem mindezt fenntartható módon tegyék.

A fentiek szellemében fontosnak tartják, hogy a gyermekek körében is érthetővé, élvezetessé és a mindennapok természetes részévé tegyék a környezettudatosság fogalmát. Ezért indították el ezt az újszerű agrár- környezet nevelési programot, ahol a gyerekek, s az őket elkísérő, szülők, nagyszülők, egyszóval egész családok saját élményeken keresztül tapasztalják meg, mi minden történik egy gyümölcsös kertben. Gyümölcsös Kalandjaikat évente több mint 4200 család látogatja, ami azt jelenti, hogy a gyermekek által a felnőttek, a szülők, nagyszülők is szemléletváltáson mennek keresztül e programnak köszönhetően, ami egyedülálló az egész országban.

Iskolagyümölcs program:

A cég aktív résztvevője a népszerű iskolagyümölcs programnak, melynek keretében 15 ezer - 95%-ban Hajdú- Bihar megyei – 1-6. osztályos gyerekek számára biztosítanak heti rendszerességgel, gyümölcsöt és 100%-os gyümölcslevet folyamatosan hozzájárulva ezzel egészségtani szempontból minőségi életükhöz.

Megosztás közösségi oldalakon
cloud Időjárás
Facebook oldalunk
Kiadványaink
YouTube csatorna
Hirdetés