Hogy városunk szebb legyen

Ötletek, tanácsok, hogy még szebb legyen városunk.

Hogy városunk szebb legyen

HozzászólásSzerző: LXI Dátum: 2007. szept. 06., 17:20

Hogy városunk szebb legyen. Olvastam, hogy javaslatokat, ötleteket szívesen fogad az Önkormányzat a lakosságtól ebben a témában. Egy szerény ötletem támadt a csodaszép Tanoda külső homlokzatának esztétikusabbá tételére. (Avatását láthattuk a Derecske TV-ben, de olyan rafinált kameraállású külső totálképpel, amely csak az épület lefestett homlokzatát mutatta). Az idegen ezt pazarnak vélte, de mi tudjuk, hogy a kép csalóka. Talán egy vödörnyi homlokzati festékkel a kimaradt részt is át lehetett volna festeni, hogy az egész épület utcai képe egységes legyen! (Annak ellenére, hogy az a rész szolgálati bérlemény).

„Gratulálok” a tervezőnek, és a műszaki ellenőrnek ahhoz a csodálatos elképzeléséhez, hogy ez ilyenre sikeredett! (Talán utólag mégis megoldható lenne)?
LXI
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: Hogymikvannak! Dátum: 2007. szept. 06., 21:50

Szia LXI!
Szerintem a kiszáradt virágágyásokkal kellene sürgősen tenni valami, mert nagyon igénytelenül néz ki a gazos sziget a 47-es közepén, illetve a buszmegállónál a kiszáradt és elhanyagolt büdöske. Lehet, hogy Vezendi csinált ballépéseket, de a virágos város kimondottan hangulatos volt, míg most inkább lehangoló.
Hogymikvannak!
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: Hogymikvannak! Dátum: 2007. szept. 07., 8:38

Még valami! Szép a Bocskai iskola új épülete, szép a felújított rész is, viszont egy régi részt, a rajz terem épületét kihagyták. A pala hullik róla, a csatorna szét van rohadva, nagy hó esetén szerintem le fog szakadni, arról nem is beszélve, hogy nagy felületen rohad le róla a vakolat. Az Iskola utca felőli oldaláról beszélek.

Azt gondolom, hogy 1-2 millióból rendbe lehetne tenni legalább a csatornát, és a vakolatot, a palák pótlását és megigazítását pedig akár a DEVÁG is bevállalhatná. Vagy ez nem látszik a főutcáról, így nincs is? Vagy az az 1-2 millió inkább a színházi előadásokra kell??
Hogymikvannak!
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: LXI Dátum: 2007. szept. 07., 21:57

Üdvözöllek Hogymikvannak!

Igazad van mindkét megjegyzéseddel! Én csak arra szerettem volna reagálni, hogy már a tatarozáskor elég lett volna az egy vödör falfesték. Azonos időben azonos anyaggal végzett munka, és viszonylag ez az ügy már nem is lenne feltünő. (Természetesen a Tanodára gondoltam).
LXI
Lelkes újonc
Lelkes újonc

Szelektív hulladék

HozzászólásSzerző: LXI Dátum: 2007. szept. 11., 10:05

Hogy városunk szebb legyen. Lakossági észrevételt továbbítok a szelektív hulladék gyűjtésével kapcsolatban. (Ugyanezt tükrözi a saját véleményem is)! Testületi ülésen felkérték a lakosságot, hogy minél többen vegyük igénybe a szolgáltatásnak ezt a formáját. A hulladék szabályos elhelyezésével kapcsolatos teendőinket is ismertették. (Megfelelő hulladék megfelelő gyűjtőbe, PET palackok kupak nélkül taposva stb.) Ezzel semmi gondunk sincs, mert tökéletesen igaz. A probléma az ürítések gyakoriságával, és az edények tisztításával, fertőtlenítésével van. Hogy miért van mellette a szemét az edénynek? Több esetben azért, mert azok már tele vannak! (Jellemzően a kereskedelmi egységek környékén).

Kérdésünk az, hogy miért nem az igény szerint ürítik az edényeket? Továbbá, hogy azok alkalmankénti tisztítása, fertőtlenítése kinek a feladata? Gyakran bűzlenek a tárolók, mert az említett tevékenység elmarad. Emiatt nem csak a városképet rondítják, hanem közegészségi problémát is fölvethet.

Mindenképpen reagálást várunk az észrevételre, mert az AKSD Kft.-vel kapcsolattartó személye van az önkormányzatnak, így ennek akadálya nem lehet. Továbbá a weboldal üzemeltetője maga az önkormányzat, és így annak tartalmát „hivatalból” ismernie kell!
LXI
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. szept. 01., 22:38

Sajnos nem igazán tudom követni mennyire szépül a város,mert eljárok dolgozni (mostmár magamsem tudom, hogy benne vagyok e a 100 ban vagy sem?) :( A körforgalom egy mese,volt rá igény.Az iskolák háát csak azt tudom amit hallok,megint csak egy ismerőstől :hiába a rengeteg tiltakozás ugyi,ez az összevonás,jobb lett volna ésszel.Szép de jó is???Mán a gyereknek??[/quote][/i]
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. szept. 03., 20:39

Egy szerény megjegyzés:a Kristálynál lévő kereszteződésre kéne kitalálni valamit!Kaotikus parkolások, megoldatlan gyalogos és kerékpáros közlekedés jellemzi.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. szept. 12., 19:54

Minap láttam egy kismamát babakocsival, megpróbált átkelni a Reál parkoló bejáratánál a kövesuton,járdáról-járdára.Le a kalappal!Ügyesen sikerült.De ez már művészet.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

Re: Hogy városunk szebb legyen

HozzászólásSzerző: szajo Dátum: 2009. aug. 14., 0:50

Szeretnénk mi xtreme sportolók hogy ne az utcákon és a parkolókban diszelegjünk hogy létrehozzanak 1 szerény gördeszkaparkot derecskén... mind1 ha eldugott... ottvan berettyóujfalu,Szoboszló,Hajdúdorog,Debrecen,Hajdúböszörmény... vannak skate parkok nemilyen milliósak de vannak és jók is utcán kevés sportos is rongálja az utat:)

Miért van az,hogy pl. Kabán,Berettyóújfaluban,Hajdúszoboszlón,Hajdúdorogon,Hajdúböszörményben van 1-1 normális Gördeszkapálya, Derecskén meg nincs??
szajo
Regisztrált fórumozó
Regisztrált fórumozó

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2009. aug. 16., 17:29

A szebb városunkal kapcsolatban annyit szeretnék meg jegyezni,hogy elég sűrűn járok a Kölcsey utcán a munka helyem miatt útba esik, és évek óta ott dísztelenkedik egy udvar derékig érő gazzal, rengeteg bontott fa anyaggal együtt. Nem tudom,hogy van-e gazdája az ingatlannak, és miért nem írtja ki a gazt netán a parlag füvet. Úgy tudom,hogy a jegyző asszony is abban az utcában lakik, neki nem tűnik fel,hogy mi van azon a telken ami tudomásom szerint a bel VÁROSHOZ tartozik. Nem csak a fő térrel kellene foglalkozni ami az át utazóknak kellemes látvány, hanem a bel VÁROSHOZ tartozó utcákkal is.[color=#000000][/color]
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: LXI Dátum: 2009. aug. 21., 11:42

A sportcsarnok előtti buszmegállók elkészültek. A lakossági kezdeményezés eredményesnek bizonyult! Gratulálok a kivitelezéshez, mert igazán pazar a két megálló! A fából készült várakozók pedig *-os 5-öst érdemelnek! Mikortól lehet "birtokba" venni a létesítményeket?
LXI
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2009. aug. 21., 21:06

Reméljük,hogy minél hamarabb, mielőtt a köcsög vandálok nem tesznek benne kárt. :twisted:
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2009. aug. 21., 21:15

Bízok benne,hogy a fő teret figyelő kamerák segítségével sikerül vissza szorítani a bűnözés egy részét , legalább is a bel városban, de annak örülnék, ha a polgár őrök minél több utcát tudnálak be járni esténként, főleg a ki eső részeken.
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2009. dec. 29., 18:06

Azt hallottam a népjóléti épület helyére terveznek valamit.Emberek szerintem egy tanmedence épülettel kiszolgálóhelységekkel pont elférne .A legjobb hely megközelíthetőség szempontjából egy álom lenne a gyerekeknek.Nem kell óriási beruházásra gondolni,elég egy 12,5-szer 25-ös ,és csak a szükséges öltöző zuhanyzó.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

Hogy városunk szebb legyen - emlékezetes disznótor!

HozzászólásSzerző: Fegyverneki Gergő Dátum: 2010. feb. 07., 15:24

http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/ci ... 6-05305523

Egy link a megye vezető hírportáljáról. Olvassa el a helyi cikkírótól, mi történt tegnap a nagyszabású disznótoron, és nézegesse meg a képeket, egyiken hátha magát is felismeri.
Fegyverneki Gergő
Regisztrált fórumozó
Regisztrált fórumozó

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. márc. 21., 12:15

Helló sziasztok.Kérdezni szeretnék valamit.Annyi embernek kell a hivatalnak most munkát találni.10-20 ember egy két nap alatt rendbe tudná szedni afőút két oldalát.Mert úgy látom ,szomszédaink nem csak pihenni jönnek,hanem szemetelnek gátlástalanul!Bizton állíthatom,hisz jártam odaát párszor,szeméttelep.Igénytelen trehány galeri most áthordja a szemetet .Ezelőtt nem így nézett ki a főút.Ha valamennyire igényesek vagyunk magunkal szemben,elkéne takarítani!Határátlépéskor lehetne kérni 500-ft utkarbantartási díjat,vagy maradjon othon a szemét!!!Jólenne ha intézkedne a hivatal.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2010. márc. 22., 20:50

A sok paraszt románt be se kellene engedni az országba.Szemetelnek,nem tartják be a kreszt,stb.
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. márc. 27., 16:46

Amúgy ezt nem értem.Én lefoom a bokám ha úgy gondolom hogy mérnek.Ezek mennek mint a meszes.Nem lehet őket büntetni,vagy mivan?Jártál már odaát??Az a vezetési kultúra,mentalitás.Na ott lehet vetni a keresztet.Az is csoda hogy még élnek ott.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

Vissza: A város