iskola

Beszélgessünk kötetlenül a városban, vagy a világ bármely pontján történtekről!

iskola

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. szept. 03., 21:50

Szerettem volna, hogy legyen egy ilyen témakör,elvégre gyermekeinkről van szó.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. szept. 12., 20:37

Hallottam egy ˝diákról˝aki 17 éves és terrorizálta osztálytársait, kipakoltatta velük a táskájukat,vetetett magának cigit ezt azt.Most állitólag felmentést kap a bejárás alól,negyedévente tesz vizsgát......Örülök hogy a pedagógusok észrevették,még mielőtt nagykorú lett.Remélem odairjátok:Álltalános iskolai követelményeknek eleget tett.Ilyenekkel is eggyütt kell iskolába járniuk normális gyerekeknek.Miért nem figyeltek jobban oda a gyerekekre?Miért haggyátok hogy bántsák őket?Hogy lehet az,hogy egy gyereket a többi nem hagy az ebédlőbe ebédelni?Miért kell ilyen esetekben vállat vonni?Mert kissebségi emberekre nem ugyanaz a szabáj vonatkozik?Mit keres abban az iskolában az a gyerek, aki aki nem becsüli tanárait,nem tiszteli társait?
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. okt. 06., 21:01

Egyre több iskoláról hallom,követelmény az úszás testnevelés órán belül.Városunk naggyai nem gondolkoztak még el hogy megteremtsék ennek feltételeit?Biztosan találnának megfelelő állami támogatást.Nem beszélve arról hogy a legegésségesebb sport.Ésszerű elvárások mellett nem lenne olyan horibilis összegről szó.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. okt. 27., 20:08

Javitsatok ki ha nem igaz !Ugy tudom az alsó tagozatos gyerekek nem tartózkodhatnak a tanterembe szünetben.Szeretném tudni, miért?
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. okt. 27., 20:48

Szerintem a gyermekek neveléséért a szülők után az iskola felelős.Tudásuk és személyiségük fejlődéséért meg kell tenni minden tőlünk telhetőt!Ha a szülő nem tudja, vagy nem akarja a helyes utat megmutatni gyermekének,akkor az az iskola kötelessége.A jelen társadalmi elvárások nem feltétlen kell hogy mérvadóak legyenek,hiszen ez a túlzott "demokrácia"amikor mindenki azt csinál amit akar(sokszor másokkal)nem lehet a jövő záloga.Kérem a pedagógusokat tanitsák a gyerekeket rendre, fegyelemre és tiszteletre.Ezek a dolgok minden társadalmi helyzetben megállják a helyüket.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2008. okt. 29., 7:08

A gyerekeket muszáj ki küldeni a friss levegőre. Annyi mozgás kell nekik a 45 perces ülés után.
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. okt. 29., 18:30

Köszönöm.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2008. okt. 30., 7:01

Nincs mit. :wink:
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. dec. 06., 19:21

Hogy mit hallottam!Azt hiszitek hallgatózok, pedig csak mongyák.Eggyik közeli ismerősömmel beszéltük át napi gondjainkat,amikor felbüffent neki hogy járt kedves barátnője.Egy közeli település iskolájából készített fel gyerekeket vers (v.próza)mondó versenyre.Ki is választott két tehetségesebb magyar gyereket.De végszóra felettese,munkaadója másként döntött.Hilyába monta neki azok nincsenek olyan tehetségesek.Ha hazudok más után hazudok.De mondjátok hogy nem lehet igaz!
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. dec. 06., 19:26

Méghogy ilyen nincs.TV -be láttam,Hadházról Debrecenbe járnak a gyerekek tanulni.Vajon miért????
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2008. dec. 10., 20:55

Mit hallottam?Beszélgettem két új ismerősömmel,és megkérdeztem mit csinálnak mostanában.Tanulnak.Nagyon jó dolognak tartottam,és elkezdtem kérdezősködni.Miért kezdték el a tanulást?Hogy sikerült jelentkezni?Mit kapnak mindezért stb.Hát hogy munkanélküliek lettek,kellett a pénz,egy szakma is jól jönne,és mindez egyszerre megoldódni látszott.Munkaügyi központon keresztül támogatás mellett új szakmát szerezni,csakhogy bejutni nagyon nehéz volt.Eggyetlen lehetőség:a jelentkezési lapot jól kitölteni!Hogy-hogy kérdeztem?.......kérdezték hogy hátrányos helyzetűek-e?Természetesen.A válasz.Nemzetiségi kissebbbség tagjai-e?Naná.....Várjatok hisz ti nem is....megbolondultatok?..Szerinted????Suliba járunk, akkor csak nem!....És ezt nem én írtam.Hanem az élet.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2009. jan. 05., 12:11

Elgondolkodtam azon vajon mi abban a ráció hogy más településről hozatjuk az ételt a gyerekeknek,mikor a konyhák valamilyen szinten igy is tovább üzemelnek,ráadásul azt sem tudjuk mit esznek.Nem lenne jobb az ilyesmit házon belül hagyni?Helyi zöldséget,húst munkaerőt használni?(lehet hogy csak nem vagyok elég tájékozott,de megkérdezem mert szeretném tudni.)
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

Re: iskola

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. jan. 29., 7:05

Heló mindenkinek.Nem várom hogy ezt a megjegyzésemet intézkedések kövessék.Sajnos ezt nem várhatom,de remélem elgondolkodtok rajta.Ismerősöm gyermekével találkoztam minap s láttam horzsolások éktelenítik az arcát.Kérdeztem tőle milyen játék,csínytevés vagy ügyetlenség eredménye.A válasza nemcsak felháborított de el is szomorított.Az iskolaajtóban (iskolába érkezéskor) valaki fellökte.Elesett arcal a földre.Kérdeztem ,felállított,bocsánatot kért e tőled a gyerek?Nem.Nem is tudja ki volt.Se tanár se szülő se gondnok senki nem segített.... Kérdezem ,hol a felelősség hol a fegyelem a kölcsönös tisztelet?...Igaz nem nagy ügy mert megúszta.A szerencsén múlik az hogy egy tízéves kislány maradandó sérülésekkel az arcán megy-e haza???Miért nem fektet az iskola nagyobb figyelmet a gyerekek fegyelmezésére?....Nem szeretném agg létemre majd így járnék mondjuk a bolt vagy a patika előtt!
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: Marcipán Dátum: 2010. jan. 31., 15:49

Kedves Józanparaszt! Nem csak az iskolában, már az óvodában is verekednek a gyerekek. A pedagógusok tehetetlenek, nincs eszköz a kezükben. Fegyelmezni? Hogyan? Szerintem a probléma gyökere otthon kezdődik. Az agresszív gyerekek szüleinél, családjában kellene "keresgélni'. Elsősorban ők felelősek a gyerekük viselkedéséért. De, ahogy szólnak nekik a problémákról, háborognak, mint a tenger.
Marcipán
Junior fórumozó
Junior fórumozó

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2010. feb. 02., 19:50

Az agresszív gyerekek 90- %-a cigány. Mit tehetünk ellenük?Vissza kellene hozni a vonalzós körmös büntetést!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2010. feb. 02., 20:00

A szüleiket pedig segély kapcsán köz munkára kellene ítélni. Ha nem dolgozik ne is várja a lóvit a Posta előtt a kézbesítőtől. Borzasztó látvány mikor segély kézbesítésvan itt.Az összes cigány el torlaszolja a posta környékét.Utánna irány a kocsma. :?:
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. feb. 05., 10:51

helo Azon gondolkozom, ezzel kapcsolatban megint el lett rontva valami .Ez a fene nagy EGYENJOGÚSÁG Figyeljetek:miért nem lehet külön osztályba esetleg iskolába járatni azokat a gyerekeket akik szellemileg vagy viselkedéskultúrában elmaradottak.Rongáljak a közösséget a társadalmi morált!Nem ők fognak megtanulni előre köszönni p.l ha bemegy valahova.Hanem az én unokám "éleset" köpni a buszmegállóba,me az milyen vagány.Mi az hogy alsó tagozatba nem marasztalják vissza őket????Meghagyják őket húzóerőnek??Merre????Ez a vak vezet világtalant tipikus esete.Nem az évtizedek alatt bevállt gyakorlatot finomítjuk,hanem aszonták az uniósok hogy így kell oszt kísz.Hát a józanparasztész hun van ,elment kirándulni????
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. feb. 05., 11:03

De szivesen hallanám a pedagógusok véleményét!Valaki megkérdezte őket????
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. feb. 05., 11:32

Kedves Tibi.Először is üdvözöllek...Nem értem miért sajnálod jóravaló, dolgos ,becsületes,tisztességes nemzetiségi kisebbséghez tartozó emberektől azt a 70-100 ezres segélyt ami tudjuk a napi szükségleteik kielégítésére is kevés.Tudod te mennyibe kerül egy doboz cigi???Főleg ha a tíz éves is elránt egy dobozzal.A pija na meg a játíkgép,számoljál!Amúgymeg azt a pízt a tekergő tróger minimálbéres melóstól vonják,akinek csak arra van gondja hogy eljárjon dógozni...Neki minek gyerek???Van elíg baja. Meg az a tömérdek nyugdíjas .Csak a pízt pocsíkolja.Vírnyomáscsökkentő??Ínzulin ???Fájdalomcsillapító a derekára,lábára ....mifene!Asziszik ledógoznak negyven évet oszt kísz,lehet szórakozni.Heee!!!!Annak aggyunk mán aki megérdemli!!! :lol: :lol: :oops: :oops: :cry: :cry: :? :? remélem jót nevettél üdv
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: tibi Dátum: 2010. feb. 05., 17:15

Okosan nyilvánultál meg Józan paraszt. Sajnos ténleg fontosabb a cígánynak adni a lóvit gépezni mint akinek valóban szüksége lenne rá.Na de legalább mi ketten egy hullám hosszon vagyunk.Bízzunk benne, hogy mások is el gondolkodnak azon,hogy ki és miért kap segélyt jogtalanul. üdv:Tibi
tibi
Tag
Tag

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. júl. 04., 15:21

Minap néztem a szorgos diákjaink,hogy sietnek gondterhelt ,fárasztó napjuk után hazafelé.Alapítani kéne egy kisebbségi önkormányzatot,mielőtt kihal a magyar.Jogaink védelmében "magyarországi magyarok"címen. Velük senki nem törődik,Mindenkinek több joga lessz lassan.(kisebbségi önkormányzat....ugyehogy hülyeség)Elmebaj.Vicc ez csak vicc. :lol: :lol: :lol: :oops:
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: pardon Dátum: 2010. júl. 04., 16:08

ha valóban józan paraszt vagy, akkor kiszámolhattad, hogy 2020-ban valóban szükség lesz egy magyarországi magyar kisebbségi önkormányzatra... :!:
pardon
Regisztrált fórumozó
Regisztrált fórumozó

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. júl. 05., 14:23

Igaz,van még idő az összeomlásig.De csak idő kérdése,ezt az állapotot a társadalmi rendszer nem fogja elbirni.Nem hiszem el,hogy ezt vezetőink nem látják át.De ez olyan kérdés amit utólag majd nem lehet megoldani.
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: csoki Dátum: 2010. júl. 27., 19:05

El kell dönteni. Mi a jobb a társadalomnak? Iskolázatlan kisebbség, aki esetleg még időt töltés miatt be tör. Vagy iskolázott kisebbség, aki ha van munkahely képes magát ellátni. Másrészt nem lehet általánosítani, hogy minden kisebbség a kocsmába jár.
Harmadrész ott van ami Derecskén is sújtja a kisebbséget az uzsorakamatosok. Ami nem csak a kisebbségieket rabolja ki. Uzsorásnak odaadja a segélyt, utána éhezik. Ebben az elkeseredett állapotban megy a kocsmába. "Mert amit megiszik azt nem veheti el az uzsorás." a törvény ellen ami van törölheted a fenekedet. Vagy megy betörni. Osztrák törvények szerint az ilyeneket két héten belül elítélik. Valamint teljes vagyonelkopást kap. Ez utóbbiak miatt nem csinálják Ausztriában.
Tisztelettel Csoki.
csoki
Lelkes újonc
Lelkes újonc

HozzászólásSzerző: józanparaszt Dátum: 2010. aug. 22., 9:49

Hello csoki.Csak most lett kész a gépem.Az a véleményem,1 az uzsoráskodás köztörvényes bűncselekmény azt oldja meg a rendőrség !2 az ivással nincs semmi bajom,de ha segélyt költenek rá az probléma.3 az hogy az iskolázatlan embert tanítani kell: az tény.De nem mindenáron vagy akarata ellenére erővel.(nem akarásnak ,nyögés a vége)4 Nem mehetnek az emberek lopni,betörni mert most ráérnek.Most már egy tyúkért is büntetnek.(nagyon helyes)
józanparaszt
Lelkes újonc
Lelkes újonc

Következő

Vissza: Általános témák