<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Agrárkamarai választás

Agrárkamarai választás

2022-05-05 07:40:57

Agrárkamarai választás

MEGYÉNKBEN 30 HELYSZÍNEN LEHET VOKSOLNI A MÁJUS 20-AI AGRÁRKAMARAI VÁLASZTÁSOKON

 

Annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek szavazati jogukkal a 2022. május 20-án esedékes agrárkamarai választásokon, 30-ra növeli a szavazási központok számát Hajdú-Bihar megyében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A választási jogosultságról és a szavazás helyéről a tagok a NAK portálján is tájékozódhatnak, illetve postai úton választási értesítőt is kapnak. A tagoknak lehetőségük van arra, hogy a számukra – a lakóhelyük vagy telephelyük alapján – kijelölt szavazóközpontot az adott megyén belül módosítsák, és egy másik szavazóhelyen voksoljanak.

 

A legutóbbi, 2017. évi agrárkamarai választások alkalmával a kamarai tagok a megyénkben 22 szavazási központban adhatták le voksukat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) célja, hogy tagjai közül minél többen éljenek szavazati jogukkal, ezért az 5 évvel ezelőttihez képest több, összesen 30 helyszínen szavazhatnak a választásra jogosult megyei kamarai tagok a 2022. május 20-ára kitűzött agrárkamarai választásokon. A szavazáson a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag voksolhat az Országos Kamarai Választási Bizottság által nyilvántartásba vett megyei küldöttjelölti listákra, így a jogosultak száma Hajdú-Bihar megyében közel 31 ezerre tehető.

A NAK minden választásra jogosult tag számára kijelölte a tagnyilvántartásban szereplő lakóhelyéhez vagy telephelyéhez legközelebbi szavazóközpontot.  

Az alábbi lakóhellyel/székhellyel rendelkező kamarai tagok a derecskei Falugazdász Irodában (Derecske, Rákóczi út 9.) adhatják le szavazataikat május 20-án reggel 6 és este 19 óra között. 

 

  • Derecske
  • Sáránd
  • Mikepércs
  • Konyár
  • Hajdúbagos
  • Tépe

 

Kérdés esetén a kamarai tagok bizalommal kereshetik a helyi falugazdászt. Elérhetőségeik: (Nagy Miklós Ferencné, 70 436 2826; Szilágyi Noémi Erzsébet, 70 337 6907; Molnárné Balogh Magdolna, 30 338 1029)

 

A választási jogosultságról, illetve a szavazás helyéről a tagok a Kamara portálján (https://www.nak.hu/valasztas-2022) is tájékozódhatnak, illetve postai úton választási értesítőt is kapnak.

A kamarai tagoknak lehetőségük van arra, hogy ugyanazon megyén belül, de más szavazókörben adhassák le szavazatukat. Az átjelentkezést kérvényezhetik elektronikusan (https://www.nak.hu/valasztas-2022/valasztas-2022-urlap), illetve postai úton, az ehhez szükséges formanyomtatványt kitöltve, amely megtalálható a NAK portálján, vagy kérhető bármelyik falugazdász irodában. A kitöltött formanyomtatványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara postacímére (1519 Budapest, Pf.: 285.) vagy a kamaraivalasztas@nak.hu e-mail címre kell az érintetteknek eljuttatniuk. A kérelemnek legkésőbb 2022. május 11-én éjfélig kell beérkeznie a Kamarához.

Az agrárkamarai választásokkal kapcsolatos bővebb információk a NAK portálján érhetők el: https://www.nak.hu/kamara/kamarai-valasztas-2022

 

 

 

 

 

 








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép