<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> BGA pályázat (Székelykeresztúr, Deresk, Derecske)

BGA pályázat (Székelykeresztúr, Deresk, Derecske)

2022-06-07 13:16:37

BGA pályázat (Székelykeresztúr, Deresk, Derecske)

BGA pályázat (Székelykeresztúr, Deresk, Derecske)

 

Derecske Város Önkormányzatának a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2021. évi Határon túli szervezetek támogatási programjának keretein belül, Testvértelepülési programok és együttműködések tárgyban  „Kétoldalú kapcsolatok erősítése Derecske, Székelykeresztúr és Deresk között” című TTP-KP-1-2021/1-000040 azonosítószámú pályázatát támogatásra érdemesnek ítélték.

 

Derecske Város Önkormányzata az erdélyi és felvidéki testvértelepülések küldöttségeit 2022. június 02-05. között látta vendégül. A projekt keretében egy olyan tapasztalatátadó programmal egybekötött rendezvény valósult meg, amelynek középpontjában a települések közötti kapcsolat erősítése állt. A program keretein belül az idelátogató testvértelepülések képviselői megismerhették Derecske város fejlesztéseit, és a környékbeli nevezetességeket.

 

A pályázatnak köszönhetően 2022. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján Székelykeresztúr és Deresk testvértelepülések küldöttségeivel közösen emlékeztünk meg a Trianoni békediktátum aláírásának 102. évfordulójára. A megemlékezés két ünnepi szónoka Koncz Hunor-János, Székelykeresztúr polgármestere és Mária Duszová, Deresk polgármestere volt. 

 

Bordán Szabolcs polgármester

 

Letölthető dokumentumok:

Logó

Fényképek

 

 








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép