<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Gondosóra tájékoztató

Gondosóra tájékoztató

2023-10-13 10:04:44

Gondosóra tájékoztató

A Gondosóra program egy a Magyarország Kormánya által indított olyan idősgondozás körébe tartozó szolgáltatás, melyet minden Magyarországon lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 65 évesnél idősebb, saját otthonában élő, magyar állampolgár igénybe vehet.

A szolgáltatás célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat, és a Diszpécserszolgálat, valamint a kontaktszemély(ek) bevonásával – a nap 24 órájában – a szükséges segítséget megkapják.

A gondosóra használata nemcsak nagy segítséget jelent azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A Gondosóra program szolgáltatása alanyi jogon, ingyenesen vehető igénybe. A programra a www.gondosora.hu oldalon keresztül lehet jelentkezni (regisztrálni), és az ingyenes eszköz pár hónapon belül megérkezik az igénylőhöz. A regisztrációhoz az igénybe vevő természetes személyazonosító adatait (viselt és születési név, születési hely és idő, anyja neve, lakóhely címe, telefonszám, e-mail cím), valamint a kontakt személy adatait szükséges megadni.

Amennyiben élni szeretne a Gondosóra program nyújtotta szolgáltatással, de a regisztrációban segítségre szorul, kérem, forduljon bizalommal a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Csoportjának (4130 Derecske, Köztársaság út 87. „B” épület) vagy a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár (4130 Derecske, Köztársaság út 107.) munkatársaihoz munkaidőben.








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép