<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Lakossági tájékoztatás (2022. május 31.)

Lakossági tájékoztatás (2022. május 31.)

2022-05-31 14:18:32

Lakossági tájékoztatás (2022. május 31.)

Tisztelt Derecskei Lakosok!

 

A szombati napon történt éves lomtalanítás alkalmával több lakossági jelzés és észrevétel történt, miszerint több ingatlan elé kikészített lakossági lomhulladék nem lett begyűjtve, illetve nem került elszállításra a szolgáltató által. 

 

Kollégáink a hétfői napon szemlézték a város utcáit, az el nem szállított hulladékokról dokumentációt készítettek, melyet eljuttattunk a szolgáltató részére.

 

A Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint alaposan átnézték az önkormányzat által készített képeket és általuk megállapításra került, hogy a szállítást-begyűjtést végző munkatársaik az esetek döntő többségében helyesen jártak el.  Mivel a lomtalanításkor kihelyezhető hulladéktípusok közölve lettek Derecske város lakossága felé a Derecskei Hírekben, valamint az online platformokon, mindenki egyértelműen tudta, hogy mely hulladéktípusokat nem fogja a szolgáltató elszállítani. Ebbe a körbe többek között nem fér bele az elektronikai - , autóbontásból származó mindennemű – és egyéb, nem beazonosítható - veszélyes hulladék.

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a szolgáltató a holnapi napon, 2022. június 01-én egy második körös begyűjtéssel el fogja szállítani a leadott címekről a begyűjthető hulladékokat. Szeretném tehát felhívni a figyelmet arra, hogy a nem begyűjthető hulladékok továbbra sem kerülnek elszállításra a szolgáltató által!

 

A ki nem helyezhető hulladékok a következők: kommunális hulladék, építési törmelék, üveghulladék, gépjármű gumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely begyűjtése veszélyezteti a begyűjtést végzők testi épségét, egészségét. 

 

Azok esetleges ártalmatlanítása, leadása vagy megfelelő hulladékkezelő telepre történő elszállítása az ingatlan tulajdonosának feladata!

 

Köszönöm a fentiek szíves tudomásul vételét!

 

Derecske, 2022. május 31.

 

Bordán Szabolcs polgármester

 








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép