<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztató beiskolázási támogatásról

Tájékoztató beiskolázási támogatásról

2023-05-23 09:39:07

Tájékoztató beiskolázási támogatásról

Tájékoztató

beiskolázási támogatásról

 

Derecske Város Önkormányzata az általános iskolában tanulmányait a 2023/2024-es tanévben az 1-8. évfolyamon megkezdő tanulók részére – a szülő vagy törvényes képviselő kérelmére – beiskolázási támogatást nyújt. A támogatást az önkormányzat utalvány formájában, gyermekenként 10.000.-Ft értékben biztosítja.

A beiskolázási támogatás igénylésére a tanköteles korú gyermek szülője vagy törvényes képviselője abban az esetben jogosult, ha a gyermek Derecskén bejelentett lakóhellyel rendelkezik és a tanulmányait magyarországi székhelyű általános iskolában az adott évben a tanítási év első napján megkezdi.

A beiskolázási támogatás formanyomtatványon igényelhető 2023. június 1. és 2023. július 31. között. A nyomtatvány elérhető Derecske város honlapján (igénylőlap) és beszerezhető a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal Jogi és Igazgatási Osztályán (4130 Derecske, Köztársaság út 87. „B” épület 2. iroda), illetve az „A” épület előterében.

A kitöltött nyomtatvány a Hivatal Jogi és Igazgatási Osztályán adható le (az igénylésre nyitva álló határidőn belül).

A jogosultsági feltételek fennállása esetén az utalványt a gyermek szülője vagy törvényes képviselője jogosult átvenni, melynek időpontjairól az igénylőket a későbbiekben levélben, Derecske város honlapján és hivatalos facebook-oldalán, valamint a város havonta megjelenő lapjában (Derecskei Hírek) értesítjük.

A támogatás további feltételeivel, igénylésével kapcsolatos tájékoztatás a Hivatal Jogi és Igazgatási Osztályán kérhető.

Tisztelettel: 

Rácz Anikó 
polgármester








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép