<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Waclaw Felczak Alapítvány pályázat (Derecske és Koszyce)

Waclaw Felczak Alapítvány pályázat (Derecske és Koszyce)

2022-06-28 09:47:52

Waclaw Felczak Alapítvány pályázat (Derecske és Koszyce)

 

Derecske Város Önkormányzatának a Waclaw Felczak Alapítvány Dwa Bratanki pályázati felhívásának keretében benyújtott pályázatát támogatásra érdemesnek ítélték.

 

A projekt keretében Derecske Város Önkormányzata a lengyelországi Koszyce testvértelepülés hivatalos delegációját és művészeti iskolás diákokat, zenepedagógusokat látott vendégül 2022. június 22-26. között.

 

Idén ünnepeltük 10 éves évfordulóját annak, hogy Derecske és Koszyce testvértelepülési megállapodást kötött egymással. A projekt keretében ezt a jubileumi, kerek évfordulót méltóképpen ünnepeltük meg lengyel partnerünkkel. 

 

A projekt egyik részeként egy olyan tapasztalatátadó programmal egybekötött rendezvény valósult meg, amelynek középpontjában Derecske és Koszyce települések közötti testvértelepülési kapcsolat erősítése állt. A lengyel delegáció tagjai számára Bordán Szabolcs polgármester ismertette a település fejlesztéseit, jövőbeli terveit, valamint megismerkedtek két helyi vállalkozó tevékenységével. 

 

Derecske és a lengyelországi Koszyce testvérvárosi szerződésének köszönhetően, a Derecskei Művészeti Iskola ma is élő, sikeres kapcsolatot tart fenn a Koszyce-i Művészeti Iskolával. A projekt másik részét a két település kapcsolatát leginkább meghatározó, a két művészeti iskola kiváló alapokon nyugvó együttműködése jelentette. A gyerekek a közös hangszeres próbákon túl megismerkedtek a magyar néptánccal és Debrecenben kirándultak.

 

A Város Napi Programsorozat keretében 2022. június 25-én a két település megerősítette testvértelepülési megállapodását, valamint tiszteletét tette a rendezvényen a Lengyel Köztársaság Konzulátusának képviseletében Krzysztof Filipowicz Tiszteletbeli Konzul is. 

 

A kerek évforduló alkalmából a gyerekek és tanáraik Közös Gálakoncerttel készültek. A koncert első részében a koszyce-i gyerekek örvendeztették meg a közönséget,  majd a derecskei gyerekek mutatták be tudásukat, végezetül pedig közösen adtak elő két darabot Derecske polgármesterével kiegészülve, aki trombitán közreműködött. A szakmai munka a derecskei és a koszyce-i zenetanárok közreműködésével valósult meg.

 

Köszönjük, hogy pályázatunkat támogatta a Waclaw Felczak Alapítvány Kuratóriuma!

 

#derecske #koszyce #waclawfelczak

@Waclaw Felczak Alapítvány

https://wfa.hu

 

Letölthető dokumentum:

Fényképek

 








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép