Kezdőlap >> Település >> Intézmények >> Nevelési, oktatási >>  Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde

 

Cím: 4130 Derecske, Városház u. 3.

Telefon/fax: 54/410-010

E-mail címünk: derovib@gmail.com

Intézményvezető: Nagy Éva

Intézményvezető helyettesek: Tóthné Bene Judit, Szabóné Vass Márta

Bölcsődevezető: Gombosné Bíró Erika

Honlapunk címe: http://www.derovi.hu

Alapítványunk: Derecskei Óvodás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
4130 Derecske, Városház u. 3.
Adószám: 18565504-1-09

 

Óvodánk több mint 100 éves múltra tekint vissza, az eltelt évek alatt több szervezeti és névváltozáson ment keresztül intézményünk. 2008-ban bölcsődei intézményegységgel bővült és vált többcélú közös igazgatású intézménnyé. 2010-ben vettük birtokba az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával felújított és bővített akadálymentes és környezetbarát üzemeltetésű óvodánkat, amelyben bölcsődei részt is kialakítottak. A létesítmény kielégíti a legkorszerűbb igényeket építészetileg, hiszen a legoptimálisabban hasznosítja a zöldenergiát. (a fűtésrendszer geotermikus hő alkalmazásával valósul meg, a használati meleg víz előállítása napkollektorokkal, napelemek segítségével a villamos energia előállítása történik.) A feltételrendszere, eszközellátottsága minőségileg és mennyiségileg is igen magas színvonalú. Az épületben 14 esztétikusan, otthonosan kialakított csoportszoba, tornaterem, logopédiai foglalkoztató, fejlesztőszoba, sószoba várja a gyermekeket. A 3 részre tagolt, jól felszerelt udvaron, a biztonsági előírásoknak megfelelő udvari játékok füves terület, közlekedési pálya teszi lehetővé a gyermekek mozgásfejlődését. 2013-ban a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Zöld Óvoda címet adományozta intézményünknek a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységünk elismeréseként.

Városunkban élő három és hétéves korosztályú gyermekek felvételi igényét minden esetben tudjuk biztosítani.

A nevelőtestületünk a Tevékenységközpontú Nevelési Program felhasználásával készítette el saját arculatának megfelelő Helyi Pedagógiai Programját. Programunk fontosnak tartja: a nevelést, a következő életszakaszba való átlépésre történő felkészítést, a hátrányos helyzetű gyermekek integrációs nevelését, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelését és a tehetséggondozást, illetve a „Zöld Óvoda” címmel rendelkezve, kiemelt feladatként kezeli a környezeti nevelést. Egyéni arculatunkat meghatározzák a művészeti tevékenységek.

A gyermekek nevelését, fejlesztését 25 szakképzett óvodapedagógus, 13 pedagógiai munkát segítő, 4 pedagógiai asszisztens és 1 pszichológus látja el.

Nevelőtestületünk szakmailag tapasztalt, jól felkészült, folyamatos szakmai megújulásra törekszik. A sokoldalúan képzett óvodapedagógusok gondoskodnak arról, hogy a nevelési célkitűzések maradéktalanul megvalósuljanak és a szakmai munka színvonala biztosított legyen.

2014 novemberétől partnerkapcsolatunk nemzetközileg bővült Kolozsvár Hársfaillat óvodájával.

Bölcsődénk 2008-ban nyitotta meg újra kapuit hosszú évek után 1 csoporttal. Az óvoda felújítása során 2 csoport lett kialakítva a Városház u. 3. sz. alatt a 3 év alatti kicsiknek. A 2 csoport 28 kisgyermek fogadására alkalmas.

A korszerű, esztétikusan berendezett csoportokban 4 fő szakmailag jól felkészült kisgyermeknevelő várja a gyermekeket.

Az óvoda tornaszobáját és a só-szobát heti rendszerességgel használják a legkisebbek is, valamint számukra is adott a lehetőség az életkoruknak megfelelő bábelőadások megtekintésére.

A szülőkkel folyamatos a kapcsolattartás, részt vesznek programjainkban és elismerik a nevelői munkánkat.

Az óvoda és bölcsőde támogatására, segítésére a szülők és az óvoda dolgozói 2010-ben létre hozták a Derecskei Óvodás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt. Az alapítvány az óvodai és bölcsődei nevelés céljainak megvalósítását egyaránt szolgálja.

Megosztás közösségi oldalakon
cloud Időjárás
Facebook oldalunk
Kiadványaink
YouTube csatorna
Hirdetés