Responsive image


Újabb érmek

Feltöltve: 2016-07-27 20:52:06

Újabb érmek

Az idei évben kilencedik alkalommal rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán, ezúttal Finnország adott otthont az eseménynek július 10-17-ig, melyen 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatott 45 sportolóból állt: 26 vese-, 10 máj-, 3 kombinált vese+májtranszplantált sportoló, két tüdő-, és négy csontvelőátültetett sportoló mellett 3 művesekezelt sportoló került be a 2016-os válogatott csapatba.

A magyar szervátültetett válogatottban tizennyolcan a Trappancs Egyesület sportolói: 11 fiatal felnőtt és 7 gyermek versenyezhetett az Európa Bajnokságon a Trappancs Egyesület színeiben.

Közöttük a derecskei Kóka Zoltán, aki 9,5 éve veseátültetett. Egészen kiskorától kezdve sportolt, a betegség ugyan lefékezte 2 évre, de soha nem hagyta abba végleg a mozgást. A sikeres szervátültetés után néhány hónappal már rendszeresen járt asztalitenisz edzésekre, majd ezt kiegészítette tollaslabdával is. Több Európa Bajnokságon és világbajnokságon szerepelt már, mindig sikerült dobogóra állnia. Az idei Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán sem volt ez másként: Asztalitenisz egyéni ezüstérmet szerzett, párosban – Tóth Attila csontvelőátültetett asztaliteniszezővel – felállhattak a dobogó legtetejére és elnyerték az Európa bajnok címet. A tollaslabda versenyen is eljutott a döntőig, ahol egy rendkívül látványos és izgalmas meccs után végül az ezüstérmet szerezte meg.

Zoli a Derecskei Polgármesteri Hivatal támogatásával vett részt a Európa Bajnokságon.

 

Feszt Tímea Diána
A TRAPPANCS Egyesület elnöke

Fotók: Magánachívum

 

E-önkormányzat portál


Étlap


Ajánló

Ajánlatunk

Responsive image

Facebook