Responsive image


Csak egy jó ötlet kell!

Feltöltve: 2016-10-12 15:18:00

Csak egy jó ötlet kell!

Ötlet- és startup versenyt rendeznek Debrecenben

 

A Get in the Ring! nemzetközi startup esemény részeként, 2016. november 17-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., a Debreceni Egyetem közreműködésével ötlet- és startup versenyt rendez Debrecenben. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával megvalósuló eseményről a nyertes csapat a Get in the Ring! budapesti döntőjének legjobb 16 csapata közé jut.

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A boxmérkőzésekhez hasonlóan a regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy képviselője léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

“A Debrecenben rendezett program egyik fő célja a hazai vállalkozásfejlesztés és a régióban születő innovatív ötletek megvalósulásának támogatása. Az eseményt a tavalyi évhez hasonlóan a Startup Hét Debrecen keretében szervezzük meg. Az egyetem és a város elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, mint hogy önálló központ jött létre a Debreceni Egyetemen az innovatív vállalkozások nemzetközi piacra lépését segítve. Fontos információ a jelentkezők részére, hogy a résztvevő csapatok lehetőséget kapnak az EH Invest  és a Debreceni Egyetem közös, 2017 tavaszán induló debreceni inkubációs programba való bekerülésre, mely a debreceni innovációs ökoszisztémát fogja erősíteni.”  - mondta Kovács Zsolt, az esemény társszervezője.

A debreceni ötletversenyen 8 helyi startup csapat és innovációs ötlet mérettetheti meg magát a szakmai zsűri előtt. A zsűri tagjai:

 

  • Kovács Zoltán, az EIT Climate-KIC Accelerator program vezetője
  • Varga-Tarr Sándor, a szamlazz.hu marketing vezetője
  • Gémesi Zsolt, a Debreceni Egyetem inkubációs programjának vezetője
  • Herdon István, a Xanga Investment befektetési igazgatója
  • Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja (felkérés alatt)
  • Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője (felkérés alatt)


A rendezvény győztese egyenes ágon továbbjut a Get in the Ring! Budapest nemzetközi startup verseny 16 legjobb csapata közé és ringbe szállhat a 200.000 eurós befektetésért.A versenyre olyan startup csapatok, illetve ötlettel rendelkező csapatok is nevezhetnek, akiknek még nincs elkészült, működő prototípusuk, csupán innovatív elképzeléssel rendelkeznek.

 

Helyszín: Debreceni Egyetem aula, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Időpont: 2016. november 17.  |  17:00

Az esemény részletei és jelentkezés: http://getinthering.hu/hu/fast-track/


 

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére 2016. november 24-én az Akvárium Klubban kerül sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzd majd meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring Globális Nagydöntőn, melynek utazási költségét a szervező állja.

 

||

Szervező

A Get in the Ring! hazai versenyeit 2014-től az Enterprise Hungary Kft. csapata szervezi. Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma (startup és spin-off) fejlesztése, valamint a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése. Szervezetünk kiemelt célja a startup utánpótlás katalizálása, ennek érdekében országos szinten különös figyelmet szentelünk a fiatalok vállalkozó kedvének ösztönzésére, a hazai felsőoktatásban születő innovatív ötletek megvalósulásnak támogatására és a már elindult vállalkozások fejlesztésére.

 

Regionális szervező

Az EH Invest a Debreceni Egyetemmel közösen valósít meg startup inkubációt, amely révén a régió legtehetségesebb innovációs ötleteit és csapatait támogatja. A támogatás során – Európai Uniós forrásból – maximum 60 millió forintos inkubációs támogatást és kapcsolódó tudáshátteret, infrastruktúrát biztosít.
 

Kapcsolat

Enterprise Hungary Nonprofit Kft.

1085 Budapest, Horánszky u. 13.

E-mail: contact@enterprisehungary.hu

Mobil: +36 30 2069566

Az esemény weboldala

www.getinthering.hu

E-mail: info@getinthering.hu

Ajánló
Ajánlatunk

Responsive image

Facebook