Responsive image


FIGYELEM!!!

Feltöltve: 2017-01-06 10:28:57

A Debreceni Vízmű Zrt. Derecske város ivóvizének minőségével kapcsolatos tájékoztatása

 

A Debreceni Vízmű Zrt. a várossal megkötött bérüzemeltetési szerződés, és a jogszabályok szerinti engedélyek beszerzését követően, 2017. január 1-től látja el Derecske város viziközmű szolgáltatását. A szolgáltatás tevékenység során a korábban is foglalkoztatott szakemberek látják el a feladatot, a Debreceni Vízmű Zrt. által biztosított megfelelő körülmények, felügyelet, szakmai irányítás mellett.

Az első munkanapot azonnal soronkívüli tevékenységgel kellett kezdeni, mivel a vízműtelepen és a hálózaton is olyan hibákra hívták fel a figyelmünket a dolgozók, melyek keletkezése bizonyosan még a múlt évben volt. A vízműtelepen egy hosszabb ideje szivárgó olyan szerelvényeket találtunk, amelynek hatására hosszabb ideje keveredett a nyersvíz, és a szűrt víz, ami még nyomáseséssel is párosult.  A helyi munkaerő debreceni segítséggel a hibát január 3-án kijavította. Ezt követően a keveredés megszűnt, de a hálózatból való kiürülése még hosszabb folyamat lesz. A nyersvíz és a szűrt víz keveredése csak érzékszervi kifogásokat okoz. A víz zavarosságot mutatott, és a szaga is kellemetlen lett, a nyersvíz betörés következtében.  A szolgáltatott ivóvíz a negatív jelenségek ellenére fogyasztható, a fogyasztása nem jár az egészségre káros következményekkel.  A hálózatba jutott nyersvíz teljes eltávolítása érdekében hálózatmosatást tervez a Debreceni Vízmű Zrt. de jelenleg az extrém időjárási viszonyok miatt, ezt a munkát fel kellett függeszteni.

Az első héten két jelentősebb csőtörést is ki kellett javítani. A Kert utcán, 30 felhasználót érintett, de 2 óra alatt a hiba ki lett javítva. A Vasvári Pál utcában 50 felhasználót érintett a hiba kijavítási miatti kizárás, de itt is sikerült alig 2 óra alatt a hibát kijavítani. A csőtöréseken kívül már 2 db. fagyott vízmérőt is cserélni kellett.

Mivel a korábbi szolgáltató, a decemberben esedékes vízóra leolvasásokkal is jelentősen elmaradt, az elhanyagolt állapotú viziközművek működőképességének fenntartása mellett, a leolvasásokat is fel kell gyorsítanunk, amihez várjunk a fogyasztók együttműködő segítségét.

Debrecen. 2017. január 6.  

Tisztelettel:

Ányos József
vezérigazgató

Hirdetés

Responsive image

Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook