Responsive image


MÉLTATLAN TÁMADÁS A DERECSKEI ALMALÉ ELLEN

Feltöltve: 2017-02-08 09:36:31

MÉLTATLAN TÁMADÁS A DERECSKEI ALMALÉ ELLEN 

 

A kis színesek között rövid életű „népszerűségre” tett szert nemrég a Bold Agro Kft-nél történt NÉBIH ellenőrzés eredménye. A bulvár szerint nagy tételben lejárt szavatosságú almalét forgalmaztak, a boltok polcairól a termékek visszahívásra kerültek. A NÉBIH szerint pontosan: a lejárt, forgalomból kivont termékeket „elkülönítés és feliratozás nélkül, együtt tárolták az élelmiszerbiztonság szempontjából nem kifogásolt termékkel”. Magyarra fordítva: az ellenőrök ugyanabban a raktárban találták a forgalmazott gyümölcsleveket és a további célokra felhasználandó almalét. A Bold Agro 2014 óta fejleszti többek között a gyümölcslevek ízvilágát. Minőségi termékeivel és jó marketinggel mára multik beszállítójává vált. Folyamatosan terjeszkedik a gyümölcslépiacon, s az újabb fejlesztéseknek köszönhetően jó eséllyel célozza meg a külföldet is.

Derecske legnagyobb, sokszorosan kitüntetett és díjazott, elismert cégéről van szó. Szabó Imre, a kft. egyik tulajdonosügyvezetője állt lapunk rendelkezésére.


- Mi is történt valójában?
- Az első NÉBIH ellenőrzés negatív sajtóvisszhangot váltott ki, több olyan tudósítás is megszületett, amely azt feltételezi, hogy az élelmiszerbiztonság és a termék fogyaszthatósága szempontjából a Bold Agro Kft-nél jelentős problémák merülhettek fel. Valójában a hatóság élelmiszerlánc-biztonsági és nyomon követési ellenőrzést végzett. A hűtőházban, és az ellenőrzés időpontjában nem üzemelő léüzemben az első ellenőrzés során –általunk sajnálatosan addig nem túl lényegesnek tartott -  raktározási és higiéniai hiányosságokat tártak fel, amelyeket a következő gyártás előtt meg kell szüntetnünk. Ezen kívül a már több mint egy éve általunk forgalomba nem ho
zott, de raktárunkban egyéb hasznosítás céljából tárolt gyümölcslevek forgalomba hozatalát a hatóság megtiltotta, mert az együtt tárolás a törvény szerint kimeríti a forgalomba hozatal fogalmát. 

- És az almalé?
- Nyugodtan kijelenthetem, hogy tárolt termékeink minden szempontból megfeleltek a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági követelményeknek, ennek laboratóriumi eredményei rendelkezésünkre állnak. A boltokból nem történt termékvisszahívás, sőt a kiszállítás azóta is folyamatos.

- Milyen következményekkel számol?
- A jegyzőkönyvben szereplő minden hiányosság javítását elvégeztük, azokét is, melyekkel nem értünk egyet. Végrehajtottuk a NÉBIH által kért intézkedéseket, s azok egy részét a hatóság le is ellenőrizte. Azonban a minket ért méltatlan támadások 
miatt igazunk jogi úton való érvényesítésére - szakértők bevonásával - megkezdtük a felkészülést.

- Hogyan élték meg a kialakult helyzetet?
- Természetesen minden következményt, a feltárt problémák kezelését mérföldkőnek tekintjük további fejlődésünk szempontjából. Nem befolyásolja azonban büszkeségünket munkánkra és termékeink minőségére, melyet a piac a mai napig is visszaigazol. Természetesen jó hírnevünkhöz méltóan a történtekből a tanulságokat levontuk, nyomon követési folyamatainkba beépítettük. A kiváló minőségű termékek előállításával és a tőlünk megszokott, elismert, etikus üzletpolitika folytatásával teszünk meg mindent a jövőben is partnereink és fogyasztóink megbecsüléséért.

Benéné Kaszás Erika

Forrás: Derecskei Hírek


Ajánló

Ajánlatunk

Responsive image

Facebook