Responsive image


Óvatosabban a közlekedésben

Feltöltve: 2017-05-23 19:40:20

„Óvatosabban a közlekedésben” 

 

Pünkösdi „hosszú” hétvége közeledik!

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a nemzetközi ünnepek alkalmával közútjainkon megnövekszik a forgalom. A szomszédos Romániában a híres Csíksomlyói búcsú kerül megrendezésre, ezért az amúgy is nagy forgalmú 42. és 47. számú főutak forgalma megnő.

Az ünnepre való tekintettel elsősorban balesetmegelőzési célból a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közlekedési akciósorozattal készül. Közútjainkon fokozott, demonstratív rendőri jelenlét lesz tapasztalható.

Az előrejelzések alapján főleg a Pünkösdi Ünnepek előtt 2-3 nappal, valamint az ünnep utolsó napján, a kora délutántól és az azt követő napon számolhatunk a megszokottól nagyobb számú közlekedőre.

A megnövekvő forgalom és a szokásostól eltérő forgalmi szituációkban egyes járművezetők a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva szabálytalan közlekedéssel próbálnak előnyt szerezni és előbbre jutni, a szabályosan közlekedőket is balesetveszélyes helyzetbe sodorva. 

Az ellenőrzéssorozat elsődleges célja: a közlekedési balesetek megelőzése, a jelentősen emelkedő személy- és gépjárműforgalomban résztvevők közlekedésrendészeti biztonságának elősegítése, de természetesen a kiemelt – baleseti fő okokhoz vezető – jogsértések észlelése esetén a szükséges intézkedések megtétele, valamint kiemelt figyelmet fordítunk az alábbiakra is:

  • az alkoholfogyasztás ellenőrzése, az ittas, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők forgalomból való kiszűrése,
  • az agresszív szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása,
  • közúti közlekedési balesetek megelőzése,
  • a passzív biztonsági eszköz használatát elmulasztókkal szembeni rendőri intézkedések foganatosítása,
  • sebesség ellenőrzése.

 

Berettyóújfalu, 2017. május 23.

                                              

 

                                                                 Tisztelettel:

                                                                                                          Baradács Péter r. százados                                                                                                                   s.k.  hivatalvezető

Forrás: Berettyóújfalui Rendőrkapitányság


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook