Responsive image


Szakmai nap a Bocskai iskolában

Feltöltve: 2017-05-24 20:02:39

Szakmai nap a Bocskai iskolában

 

A diákok nagy örömére egy nappal hosszabb volt a tavaszi szünet a Derecskei járás általános iskoláiban. A szünet utáni első munkanapon harmadik alkalommal került megrendezésre a járási szakmai nap, amikor az iskolák bemutató órákra, tapasztalatcserére várták a nevelőket. A Derecskei Bocskai István Általános Iskola és AMI öt programot kínált a kollégáknak.

Bárdosi Ildikó zeneiskolai tanár a „Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik” címmel tartott előadást a népi éneklésben alkalmazott hangképzésről. A remek hangulatú interaktív programon minden résztvevő dalra fakadt.

Az Iskolakert projektet Kurczináné Szmerek Gabriella és Katonáné Molnár Mária szakkörvezetők ismertették a vendégekkel. A csepegő eső a szabadban végzett munkát akadályozta, de a pedagógusok kedvét nem vette el a termesztett növények bemutatásától.

Az ötödik osztályosok Hatházi Veronika tanárnő irányításával barangoltak a mesék világában. A bemutató órát szakmai tanácskozás követte, ahol a kompetenciafejlesztés lehetőségeiről, valamint az alsó és a felső tagozat közötti átmenet segítéséről is értekeztek.

Az érzelmi intelligencia és a társas kompetencia fejlesztése korszerű módszerekkel a házi olvasmányok feldolgozásában címmel két harmadik osztály példás együttműködésével tartottak bemutató órát Hatháziné Jónás Mária és Dombi Imréné tanítónők.

Kiss Andrea tanítónő matematika óráján a saját készítésű digitális tartalmak alkalmazását figyelhették meg az érdeklődők, akik a bemutató után kerekasztal beszélgetésen fejtették ki véleményüket a matematika tanításról, az IKT eszközök használatáról.

Büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk szakmai rendezvényeit 170 pedagógus választotta a járásból. A színvonalas belső továbbképzésekre igény van. Kiválóan felkészült munkatársaink hitelesen mutatták be az intézményünkben folyó nevelő-oktató munkát. Köszönet minden közreműködőnek!

 

Pálóczi Gábor igazgató

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook