Responsive image


Jutalomkirándulás a felső tagozaton

Feltöltve: 2017-06-21 15:36:57

Jutalomkirándulás a felső tagozaton

 

Derecske Város Önkormányzata támogatást nyújtott ebben a tanévben először „A Bocskai Iskoláért” Alapítványnak, hogy jutalomkirándulást szervezzen az iskola legkiemelkedőbb tanulói számára, amelyre június 8-9-én került sor. Ötvennégy tanuló vehetett részt ezen a két napos „táborozáson” hat pedagógus kíséretében.

Az indulás reggelén bepakoltuk bőröndjeinket a buszba, elbúcsúztunk a szülőktől, és egy gyors névsorolvasás után már repült is a busz velünk a hegyekbe.

Első állomásunk a Diósgyőri vár volt, amelyet alaposan körbejártunk, megnéztük többek között Európa legnagyobb lovagi termét, a kastély régi helyiségeit, a lovagi páncélokat, és láttunk egy érdekes interaktív bemutatót a vár történetéről.

A következő állomásunk az Edelényi kastélysziget volt. Kívülről megtekintettük a híres Coburg-kastélyt, és sétáltunk a csodaszép parkjában.

Rövid utazás után Szalonnára érkeztünk, ahol a helyi református templomban tettünk látogatást, s már robogtunk tovább, hiszen várt bennünket a barlangtúra. Az aggteleki Nemzeti Park területét jelző táblán láthattuk jelképét a foltos szalamandrát. Gyorsan belebújtunk a melegebb ruháinkba és az idővel versenyt futva siettünk a barlanghoz, nehogy nélkülünk induljon el a túravezető. Megérte a futás, de ez még csak a bemelegítés volt, hiszen 271 lépcsőfokon lefelé jutottunk el egy hűs, csodás mesevilágba. 60 méter mélyen voltunk. Elvarázsolt bennünket a látvány. Utunk közben sokszor megálltunk, és megnéztük az érdekes formájú cseppköveket, amelyek a természet által váltak különlegessé, és mindenki mást látott bennük. Volt Pisai ferde torony, sárkány, hal, szerelmes pár, édesanya gyermekével… Láttuk a barlang legméretesebb (a Csillagvizsgálót) cseppkövét, és a túra végén bementünk a barlang legmagasabb termébe, megtapasztaltuk az igazi barlangi sötétséget, miközben gyönyörű zenét hallgattunk. Nagy élmény volt kis csapatunknak ez a másfél órás túra. Egy társam meg is jegyezte: „Ezért érdemes volt jól tanulni.”

Kis pihenés után elindultunk a szállásunkra, amely a nemzeti park területén, Perkupa közelében az Égervölgye Ifjúsági Tábor volt közvetlen egy erdő mellett. A táborvezető mesélt nekünk az erdőről, elmondta, hogy vannak itt farkasok, medvék, vaddisznók és még baglyok is. Ha éjszaka hallunk furcsa hangokat, akkor azok az állatok, de ne ijedjünk meg, mert egyébként csend van….., nagyokat nyeltünk és pislogtunk félelmünkben. Ez egy kicsit furcsán hangzott, tehát az erdő „figyel és hall bennünket”. Vacsora után elfoglaltuk szobáinkat, amelyek igazi erdei faházacskák voltak. Este bátorságpróbán vettünk részt. A sötét erdőben lévő kis patakból kellett vizet hozni. A próba után érdekes, közösségépítő játékokat játszottunk; mindenki jól érezte magát.

Későn feküdtünk le, nem aludtunk sokat (volt, aki semmit), kialvatlanul ébredtünk. A friss erdei levegő valamelyest ébren tartotta a csapatot. A tartalmas reggeli után összepakoltunk, és indultunk Kassára, ahol megnéztük a kassai dómot, a gyönyörű zenélő szökőkutat, II. Rákóczi Ferenc rodostói emlékházát. A finom ebéd után, amelyet egy kassai magyar iskolában fogyasztottunk el, egy órahosszat sétáltunk Kassa utcáin, fagyiztunk, vásárolgattunk. Kora délután indulnunk kellett haza, mert nagyon hosszú út várt ránk. Este nyolc óra körül érkeztünk haza, a szülők már vártak bennünket. Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, nagyon jól éreztem magam. Érdekesek voltak a programok, jó volt a hangulat és a társaság is. Ha jövőre lesz ilyen lehetőség, örömmel veszek részt rajta.

 

Bagdács Lili 7.c


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook