Responsive image


GÁLA ÜNNEP: háromnapos gasztronómiai rendezvény a Derecskei Gyümölcsösben

Feltöltve: 2017-08-15 17:16:42

GÁLA ÜNNEP: háromnapos gasztronómiai rendezvény a Derecskei Gyümölcsösben

 

Első alkalommal rendezi meg a Derecskei Gyümölcsös a Gála Ünnepet augusztus 18-20. között. A hagyományokra épülő különleges minőségű, fenntartható gazdálkodásból származó élelmiszerek és ételek ünnepe a Hajdúsági Modern Gazdák Konzorciuma támogatásával valósul meg.

-A rendezvény célja nem kevesebb, minthogy maradjon itthon a megtermelt jó, ismerjék, szeressék, értékeljék az emberek a helyit -  hangzott el az Almavirág étteremben megtartott sajtótájékoztatón.

A rendezvényen a helyi termelők beavatják a látogatókat a hagyományos élelmiszerelőállítás folyamataiba. Lesz csigacsináló verseny a helyi nyugdíjas klub bevonásával, hagyományos lekvárfőzés, népi játékok, az áprilisi közösségi almafaületés során létesített ültetvény első almáinak kóstolása, természetesen kisvonatozás, s nem maradhatnak el a hagyományos almáskerti családi rendezvények, melyek a minőségi szabadidőtöltést szolgálják.

Szabó Imre ügyvezető, a konzorcium egyik alapító tagja, a rendezvény megálmodója elkötelezett a helyi értékek, hagyományok, a gondos gazdák termékei iránt. Fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben ismerjék és szeressék az emberek a helyit. A Derecskei Gyümölcsös most megnyíló Almavirág éttermének séfje szintén ebben a szellemben, a BoldAgro Kft. kiváló minőségű sertéshúsára, a boltokban nem kapható derecskei magyar tarka húsmarha minőségi húsára, s a helyi tej-gyümölcs-zöldség-tészta és gabonafeldolgozó gondos gazdák termékeire alapozta az új étlap kínálatát. A rendezvény ideje alatt a vendégek nemcsak az alapanyagok egyéni ízvilágával ismerkedhetnek, hanem az étlapon szereplő, mesterszakácsok által megálmodott ételeket, gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatnak.

Az ügyvezető úgy látja, nemcsak az Almavirág étterem, hanem a környező nagyvárosok frekventált éttermeinek séfjei között is egyre nagyobb az igény a helyi, jó minőségű alapanyagok beszerzésére. Ezért is alakították meg a Hajdúsági Modern Gazdák Konzorciumát egyelőre tíz helyi és környékbeli őstermelő részvételével. Céljuk, hogy teljes körűen, kiváló minőségű alapanyaggal lássák el Debrecen és Hajdúszoboszló igényes éttermeit. A séfek magasra helyezik a mércét. Rendszeresen minősítik és ellenőrzik az ételeikhez felhasznált alapanyagok ízét, minőségét, összetevőit. Akonzorcium tagjai által kínált, helyben termelt és feldolgozott élelmiszerekből készült hagyományos ételeket hamarosan nemcsak az Almavirág étterem kínálja majdmodern, letisztult ízvilágú ételkülönlegesség formájában. Egyre több vendéglátóhelyre lesz jellemző környékünkön megtermelt, modern technológiával, fenntarthatóan és környezettudatosan előállított, adalékmentes helyi alapanyagok használata.

Forrás: BKE

Fotó: Magánarchívum

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook