Responsive image


Szép fényeket Lajos bácsi!

Feltöltve: 2017-09-04 20:54:02

Szép fényeket Lajos bácsi!

 

Dauda Lajos, az Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport (Derecske) alapító tagja 2017.augusztus 28-án 85 éves korában, hosszan tartó betegség után elköltözött közülünk, innen a földi létből. Reményeink szerint az örök fény birodalmába, ahol végleg megnyugvást találhat.

A halál mindig váratlanul ér minket! Igen, mikor legutóbb beszéltünk éreztem, hogy már nem a régi. Már nem a „Darkroom-ról” beszél, és Ági nénitől megkérdezte ki is vagyok, de remélte a következő szalonnasütésünkre még eljöhet. Én is! Szomorú vagyok, hogy már nem találkozhatunk  ebben az életben, és nem látom többé a „huncut” fényt a szemében, ami minden alkotó embert jellemez a kíváncsiság, az életigenlés, a teremtővel levés szimbólumaként.

Nem volt könnyű élete, '56, Kanada, Haza. Helytált, dolgozott keményen. Családot alapított, gyermeket nemzett. Nyugdíjas éveire hazaköltözött, Hajdúszoboszlóra, így került a 2001-ben Derecskén alakuló alkotócsoport közelébe. Tartalmasan töltötte hétköznapjait, laborált, alkotott, járt hozzánk a klubba és a kiállításokra, Látogatta összejöveteleinket, jó kapcsolatot ápolt a tagokkal, ha tudott segített bárkin.

Klasszikus fotográfiái mindig nagy közönségsikert arattak. Első egyéni kiállítását, Derecskén az Oázis Ifjúsági Galériában rendeztük. A megnyitóbeszédemben kiemeltem tehetségét, utána fülembe súgta: túloztam! Tudta a helyét a világban, tisztelte a tőle jobbakat, talán ezt mi maiak átvehetnénk Tőle, nem értéktelen tanítás ez.

Műveit őrzik eddig kiadott fotókatalógusaink, talán az örökkévalóságnak. Amit én ígérhetek Neked Lajos bácsi, hogy amíg mi élünk emlékedet megőrizzük, hisz szeretünk téged, hozzánk tartozol!Köszönjük a munkádat, az együtt töltött órákat, nyugodj békében.

Szép fényeket Neked!

Dauda Lajos kiállító fotográfust, 2017. szeptember 7-én 12 órakkor búcsúztatjuk a Hajdúszoboszlói Köztemetőben.

Az ÁFA tagsága nevében Rékasi Attila

Fotók: Magánarchívum

 

 


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook