Responsive image


Szüreti hagyományok, ökolabirintus, gyümölcsös hangulat

Feltöltve: 2017-09-27 20:52:01

Gyümölcsös Kalandok

 

Szüreti hagyományok, ökolabirintus, gyümölcsös hangulat

 

Szemléletformáló, különleges családi programot rendez a szüreti hagyományokra épülve, „Gyümölcsös Kalandok” néven a Debrecentől néhány kilométerre található Derecskei Gyümölcsös.

Szeptember 30. és október 1-jén és október 7-8-án a kilátogató vendégek megismerkedhetnek az őszi színben pompázó almáskerttel, részesei lehetnek egy hagyományos őszi szüretnek, miközben játékos formában ismerik meg a környezetbarát módon fenntartható gyümölcsöskertet.   

Élménykert programjairól is ismert a Derecskei Gyümölcsös, ahol immár hagyományos módon megnyílnak a kapuk az érdeklődők előtt, hogy az őszi almaszüret varázsát átélhessék. A rendezvény célja, hogy a látogatók szakmai vezetéssel felfedezhessék őszi színben pompázó kertünket!

Szabó Imre, a gyümölcsös alapítója több évtizedes gazdálkodói tapasztalata alapján úgy látja, hogy most mindennél fontosabb az élmény alapú tanulás, szemléletformálás. „Felelős Kertművelés programunkban a modern gazdálkodási gyakorlatok alkalmazása és a természetes élővilág megőrzése egyformán fontosak. Többek között a természeti értékek teszik lehetővé az egészséges gyümölcs fenntartható előállítását. Hiszünk benne, ha ezt mások is megértik, más szemmel néznek egy almára és jobban átérzik felelősségüket is, amire leginkább a gyerekeket szeretnénk megtanítani.”

Idén ősszel Csőszapó lesz történetünk főszereplője, mint kertünk védelmezője. Csőszapó egész évben szorgosan felügyeli kertünk rendjét. Gondoskodásának köszönhetően van tele a kert ilyen sok, gyönyörű mosolygós almafával! Az őszi almaszüret idején sajnos azonban nem jut ideje mindenre, így segítségül hívja a lelkes kalandorokat, hogy tartsanak vele a szüreti munkálatokban!

Látogatóinkat fergeteges programokkal várjuk, így itt lesz velünk a Szeredás Együttes Csiribiri komédiájával, a Lim-Lom Mese környezetóvó bábjáték a mesés hangulatú szüreti sátorban.  A játékos interaktív állomások mellett a látogatók elbarangolhatnak a közeli Szakarina tanyára, ahol részesei lehetnek egy hagyományos derecskei szüretnek, kalandozhatnak a titkokkal teli Ökolabirintusban, mely sokrétű képességeket igénylő programjával kívánja megszólítani és a környezet aktív és tudatos résztvevőjévé nevelni a célközönséget. A szabadtéri programok mellett kóstolóval egybekötött termelői vásár és a Hajdúsági Modern Gazdák konzorciuma is jelen lesz! Emellett ínyenc őszi fogások várják a kerti kalandorokat az újonnan megnyílt Almavirág Étteremben!

Szakmai partnerünk, a Magyar Madártani Egyesület jóvoltából a kilátogatók madárgyűrűzést is láthatnak, illetve megismerkedhetnek a kert gazdag madárvilágával.

Az almáskerti kisvonat utasai idén is élményekben gazdag, jó hangulatú napot tölthetnek Derecskei Gyümölcsösben!

*Online regisztráció szükséges az almáskerti vonatozáshoz!

Regisztráció: http://derecskeigyumolcsos.hu/gyumolcsos-kalandok-regisztracio

Dátum: 2017. szeptember 30.- október 1. és október 7-8. 1000-1700 között

Helyszín: Derecskei Gyümölcsös (Derecske, 47-es főút, 18-as km, Almavirág Étterem mellett)

A rendezvény programjáról bővebb információ: http://derecskeigyumolcsos.hu/gyumolcsos-kalandok
 

Kapcsolattartó:

Kálmán Borbála, kalman.borbala@derecskeigyumolcsos.hu , +36 70 379 8120


Háttér:

A több mint 20 éve családi vállalkozásként működő gyümölcsösben ma már 110 hektáron, Felelős Kertművelés szellemében zajlik az almatermesztés. „Családi vállalkozásként a gyümölcsöst több generációra magunk előtt látjuk, így fontos számunkra a kert hosszú távú fenntarthatósága. Ennek jegyében többek között külön figyelmet fordítunk a takarékos erőforrás felhasználásra és környezetkímélő művelési eljárások alkalmazására. Ugyanakkor szeretnénk, ha nem csak a kerten belül terjedne ez a szemlélet, de egy élmény alapú agrár-környezeti nevelési program keretében a gyerekek számára is vonzóvá válna a fenntarthatóság gondolata.” – jellemzi Szabó Imre, a Derecskei Gyümölcsös alapítója a programot.

A Derecskei Gyümölcsös üzemeltetője a Bold Agro Kft., akinek küldetése, hogy kiváló minőségű mezőgazdasági terményeket állítson elő hatékony és felelős termelés megvalósításával, ezzel hozzájárulva a fenntartható mezőgazdaság megvalósításához Magyarországon.

Cégünk legfontosabb értékei a kiváló minőségű termékek és a felelős magatartás, ehhez igazítjuk minden tevékenységünket. Működésünk során energia, víz és talajterhelés tekintetében is szempont a környezeti terhelés minimalizálása. Közösségi szerepet munkavállalóikon és helyi programokba való becsatlakozáson keresztül rendszeresen vállalunk.

Forrás: 
Derecskei Gyümölcsös
Havita-Tész Mezőgazdasági Szövetkezet

Fotók: Derecskei Gyümölcsös
Havita-Tész Mezőgazdasági Szövetkezet


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook