Responsive image


Bocskai-napok az alsó tagozaton - 1. nap

Feltöltve: 2017-10-26 17:14:30

Bocskai-napok az alsó tagozaton

1. nap

 

2017. október 17-én reggel az alsó tagozatos tanulók Bocskai-fejdíszben sétáltak át iskolánk főépületébe, az ünnepélyes megnyitóra.

Pálóczi Gábor igazgató úr köszöntője után a Bocskai-napok kezdetét a fanfár ünnepélyes hangja hirdette. A gazdag programsorozatot iskolánk diákönkormányzatának vezetői, Dari Patrik és Rácz Bence 8. a osztályos tanulók ismertették. Az ünnepi beszédet Antal Károly, iskolánk pedagógusa mondta el. A Polgármesteri Hivatal és az intézmények képviselői koszorúkat helyeztek el a Bocskai-domborműnél Király Tamás gitárjátéka közben. A 8. b osztályos tanuló felkészítő pedagógusa Suba Sándor volt.

Iskolánk többi tagja a Cibri néptáncegyüttes hangulatos műsorát tekintette meg. A táncosok felkészítő pedagógusa Szombathyné Törő Nóra volt.

A megnyitó végén az osztályok képviselői népviseletbe öltözött lányoktól vették át a Bocskai-napi cipókat.

A tízórai elfogyasztása után az alsó tagozatos tanulók sokszínű tevékenységeket biztosító kézműves foglalkozásokon vettek részt.

A gyerekek szűrrátétet, pomponokat, csuhévirágokat készítettek, gyöngyöket fűztek, megismerték a linómetszés és a csigacsinálás technikáját.

Köszönjük Porkoláb Ferenc, Sárközi Béláné népi iparművészek, Zákány Józsefné, Szántóné Varga Piroska, Szakállas Gyuláné, Szőllősi Imréné valamint a Jóbarátok Nyugdíjas Klub tagjai, Dávid Józsefné, Szutor Gyuláné, Szegedi Imréné és Dávidné Kása Gizella önzetlen munkáját, mellyel hozzájárultak a gyerekek tartalmas időtöltéséhez.

A tanító nénik is érdekes foglalkozásokkal gazdagították a kézműves délelőttöt. A gyerekek Bocskai-fejdíszeket, famedálokat, bábokat, valamint szép, színes képeket készítettek üvegfestéssel és szalvétatechnikával, gyertyákat mártogattak, batikoltak, mézeskalácsokat díszítettek, népi játékokkal játszottak.

A zenét is kedvelő tanulók a zenepedagógusok hangszersimogató foglalkozásain a vonós hangszerek birodalmában barangoltak.

A gyerekek felfrissüléséről a jóságos boszorkányaink ízletes varázsteával gondoskodtak.

A délutáni program a szüreti felvonulás volt. A gyerekek vidáman vonultak végig Derecske főutcáján. A menetet a járókelők, de még a városunkon átutazók is megcsodálták. A vidámság, a zene és a tánc az iskolánk udvarán folytatódott, miközben a gyerekek megkóstolták a mézédes mustot és jóízűen elfogyasztották az ízletes zsíros kenyeret.

A mustot iskolánk volt tanítványa, Varró József készítette.

Az első nap végén fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza a gyerekek.

Homoki Barnabásné

Fotók: Tamásiné Ferencz Erika és Kabainé Matics Gyöngyi

 

Étlap


Ajánló

Ajánlatunk

Responsive image

Facebook