Responsive image


Boldogságprogram iskolánkban

Feltöltve: 2017-11-26 13:18:51

Boldogságprogram iskolánkban 

 

„A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.”

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” cím elnyerésére.

Az Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke.

A 2017-2018-as tanévben intézményünk megpályázta a Boldog Iskola címet, melyet el is nyert, így iskolánk két negyedikes osztálya: a 4. b és a 4. c osztály Hatháziné Jónás Mária és Dombi Imréné vezetésével csatlakozott a programhoz.

 „A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget.” (Boldogságprogram)

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

A témakörök sorrendben:

1. Boldogságfokozó hála

2. Optimizmus gyakorlása

3. Kapcsolatok ápolása

4. Boldogító jócselekedetek

5. Célok kitűzése és elérése

6. Megküzdési stratégiák

7. Apró örömök élvezete

8. Megbocsátás

9. Testmozgás

10. Fenntartható boldogság

Minden hónapban beszámolunk az érdeklődőknek iskolánk honlapján, hogy hogyan dolgozzuk fel a gyerekekkel ezeket a témákat és milyen alkotások születtek.          www.bocskaii-der.sulinet.hu

 

Pedagógiai gyakorlatunk mottója:

„A gyerek akkor lesz jó, ha boldog.”

(Oscar Wilde)

Fotók: Magánarchívum

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook