Responsive image


XI. Hagyományőrző generációs gála

Feltöltve: 2017-12-11 13:11:07

2017. december 2.  XI. HAGYOMÁNYŐRZŐ GENERÁCIÓS GÁLA

 

A Hagyományőrző nyugdíjas klub 2017. december 2-án tartotta a XI. generációs gála műsorát. A több mint kettőszáz fős közönség igen változatos műsorszámokban gyönyörködhetett, válogathatott a kedvére való előadásokban.

A Magyar és a Székely Himnusz éneklése  és a zemélyes köszöntések után kezdődtek az előadások. Tizenkét településről érkeztek, illetve tisztelték meg előadásukkal Gálánkat, nem beszélve a helyi előadókról. A Gyermekfény gyermekszínház bemutatta kis játékos, kedves előadásában, hogy „Hol lakik a szeretet”. Tizenkét gyerek tanulta meg a dalokat, verseket, Tassi Melinda vezetésével. Nagy sikert arattak előadásukkal. A Derecskei kis Cserkészcsapat, és a Táltos színjátszó kör, közös előadásában láthattuk a Derecskei Betlehemes előadást, amit Makleit Zsolt és Nádházi-Tálas Csilla tanított be. A közös produkció nagyon tetszett a közönségnek. Az idősebb Derecskei betlehemeseknek igazán méltó utódai, hűen átéléssel adták elő a műsorukat. A Gála műsor Mészáros Lajos verses köszöntőjével kezdődött, majd Dávid Laura karácsonyi énekek hegedű játékával folytatódott.

A Hajdúnánási nótaklub énekeseit, Szabó Katit, Nagyné Margitkát, Áfráné Erzsikét és Pomázi Lászlót, Botos Lajos prímás kísérte. A Hajdúszováti dalkör nagyon szép dalokat énekelt, a Nagyszalontai Magyar Szövetség énekkara, pedig műsoruk végén elénekelte a Magyarok Világhimnuszát is. Mikepércsről két szólóénekes, Budai Imre Tamás Gábor dalokat, Tamási Albert katonadalokkal tisztelte meg műsorunkat. Hajdúszoboszlóról, Kabáról magyar nótákat hoztak a műsorba, Gere Gyula, Csukás Tibor és Hevesi Józsefné. Verssel és énekszámmal szerepeltek Debrecenből Tőzsér Zoltánné, Bordás Istvánné, Berettyóújfaluból Kerekes Sándorné. A tíz éve először bemutatott Betlehemes előadást, új szereposztásban a klub tagjai ismét bemutatták. Színesítette a műsort két tánccsoport, a Budapest-Zugló tánccsoportja, illetve a Derecske-Hajdúszovát táncosai. Fergeteges sikert aratott a vicceivel, humorával „Kató néni” Komádiból.

Igazán nagy sikert aratott a Hajdúsági Népzenei együttes műsora. A két lány, csodálatos hangjával, citerajátékukkal lenyűgözték a közönséget. Méltó és igazán szép befejezés volt a Kék-Kálló citerazenekar műsora. Szinte le sem akarták engedni a színpadról őket. Majd egy ráadás műsorszám következett, Tóth Károly operett énekes, magyar operettek slágereit adta elő, igazán tapsviharos befejezéssel. Biharnagybajomból, először jöttek közénk, műsort nem hoztak, nézőként voltak jelen, Furka Albert klubvezető vezetésével. 

Köszönjük minden előadónak, hogy igazán színessé, változatossá tette a XI. Gálánkat. A nézőközönségnek, akik támogatták a Gálát. A klubtagok is igazi házigazdaként mindent megtettek annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát, reméljük, mindenki megelégedésére.

Bakó István Derecske város polgármesterének, a rendezvényhez járuló támogatását.

A DCÖ egyesület elnök asszonyának Szána Irénnek, hogy a műsorok ideje alatt egészségügyi szűréseket végeztek. A Parajdi sóról tartott egészségre való hatásáról Kovács Éva nyújtott felvilágosítást.

A Derecskei Művelődési központ igazgató asszonyának Nádházi–Tálas Csillának hogy a rendezvény ideje alatt, az egész ház rendelkezésünkre állt. A művelődési központ dolgozóinak a sok segítséget.   

Farkasné Bene Erzsébet
klubvezető

Fotók: Magánarchívum

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook