Responsive image


„Szép Magyar Beszéd” verseny

Feltöltve: 2018-04-16 13:09:33

„Szép Magyar Beszéd” verseny

 

Kisújszálláson 52 éve szervezik meg a Dunától keletre eső általános iskolák 7-8. évfolyamain a „Szép Magyar Beszéd” versenyt. Ebben az évben a városkörnyéki fordulót -, melyet iskolánk szervezett – Csizmadia Bodza Réka 7. d osztályos tanuló nyerte meg. 2018. április 6-8-ig kísérőtanárként részt vettem a 3 napos rendezvényen.

Április 6-án, pénteken délre érkeztünk meg a „Nagykunság kulturális központjába”. Ott 68 tanuló húzott sorszámot. Bodza a 40-et húzta. Mivel sokan jelentkeztek, ezért két csapatra osztották a tanulókat. Bodza az 35-68-ig tartó 2. zsűrihez került. A négy tagból álló zsűri nagyon barátságos légkört teremtett.

A versenyt egy egyórás ünnepélyes megnyitó előzte meg. Ott egy szavalatot, egy gitárelőadást és népdalcsokor előadását hallgattuk végig. Ezt követően Kelemen Barnabás tanár úr egy jó humorú előadásban hívta fel a figyelmet a nyelv ápolásának fontosságára.

Ezután átvonultunk a Városház házasságkötő-termébe és ott minden tanuló felolvasta az általa választott szöveget.

Másnap reggel került sor a kötelező szöveg felolvasására. Wacha Imre tanár úr Üzenet című értekezését mutatták be kifejező olvasással a tanulók. A zsűri most tudta igazán kiszűrni, ki tud szépen beszélni.    

Az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap délelőtt került sor. Előtte szakmai tanácskozáson vettünk részt. A zsűri elnöke a felkészítő tanároknak és a versenyzőknek összegezte tapasztalatait és sok hasznos tanáccsal látott el bennünket.

A versenyről minden tanuló Kazinczy-jelvénnyel, oklevéllel és jutalomkönyvvel tért haza. Voltak, akik kiemelt elismerésben részesültek, de a legjobbak, a keleti régió 8 tanulója, arany minősítésű érmet kapott. Csizmadia Bodza Réka kiválóan teljesített, így a zsűri neki is arany minősítést adott. Gratulálunk nagyszerű eredményéhez.

 

Derecske, 2018. április 16.       

                     Váradiné Szabó Katalin

                                                                                  felkészítő tanár

Fotók: Magánarchívum

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook