Responsive image


Kerékpáros kiruccanás Földesre

Feltöltve: 2018-08-26 15:37:07

Kerékpáros kiruccanás Földesre

 

A környezettudatosság jegyében indult útnak az a közel két tucat kerékpáros, aki nem kevesebb mint 40 kilométert tekert le Derecske és Földes között augusztus tizennyolcadikán. A reggel fél kilences indulás előtt az érdeklődőknek lehetőségük nyílt vérnyomás és vércukorszint mérésre mielőtt rendőri és támogatóautók kíséretében elindultak a földesi gyógyfürdő felé. A Művelődési Központ és a „Derecskei Kerékpáros” szervezésében már nem első alkalommal indulnak el rövidebb-hosszabb útvonalra a kerékpáros túrák iránt érdeklődők. A földesi túra kifejezetten családinak lett meghirdetve és eszerint is jelentkeztek a résztvevők. Tizenegy és hatvankét év között minden korosztály képviseltette magát.

A Derecskei Street Workout és a Derecskei cserkészek, 961-es cserkészcsapatából is jöttek de magánemberként is sokan jelen voltak a megérkezésnél, ahol a Földesi Madársuli bemutatója előtt közös, környezettudatos TOTÓ kitöltésére sarkalták a fáradt társaságot. A helyes kitöltők közt a nyeremények sem maradtak el, de jutott idő egy kis falatozásra és felfrissülésre is a strandolás előtt. A tartalmas túra utolsó programjaként mindenki kipróbálhatta a gyógy- és a hidegvíz frissítő hatásait mielőtt nekivágtak a már ismert útnak, visszafelé.

Bár a „Derecskei Kerékpáros” szervezet hivatalosan csak jövő márciusban alakul meg, már több kerékpáros rendezvényt szervezett és szervez a jövőben is. A csoport célja a kerékpározás megszerettetése és annak biztonságos gyakorlásának segítése a városban és a járásban. A túrák nehézségi foka a családi (kezdő), a haladó és a nehéz között kategorizálható. Ennek tudatában mindenki csatlakozhat a túrákhoz.

A  Derecske-Földes Környezettudatos kerékpározás a Zöld város projekt részeként jöhetett létre. Ezúton is köszönjük a segítséget a Derecskei Rendőrségnek, a Derecskei Művelődési Központnak, a Földesi Madársulinak és a Földesi strandfürdőnek valamint köszönjük a támogatást a Földesi Önkormányzatnak.

Forrás: Némethy Sz. Norbert

Fotók: Daru Média

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook