Responsive image


Választások Derecskén

Feltöltve: 2018-09-17 09:52:07

Választások Derecskén

 

Sportág-választások. Már szinte megszokott, hogy a tanév első havában a diákok számára oly kedvelt Sportválasztó nap megrendezésre kerül Derecskén.

Szeptember 14-én, az első tanóra előtt már megkezdődtek a kipakolások a kisiskolásokat, fiatalokat egészséges életmódra nevelő rendezvény lebonyolításához, ahol Bakó István, Derecske város polgármestere és Pálóczi Gábor, a Bocskai István Általános iskola igazgatója fogadta az összegyűlt osztályokat. Az iskola vezetője, köszöntőjében az egész éves sportolásra hívta fel a figyelmet. A testi és lelki fejlődésben elengedhetetlen a mozgás és a sport mindennapjaink része kell hogy legyen. Az iskola megprobál mindent megtenni azért, hogy az intézményben ezek adva legyenek. A polgármester úr a nemrégiben átadott tanuszoda adta lehetőségeket emelte ki, valamint kitért a sport sokszínűségére és kérte a gyerekeket, hogy bátran keressék a hozzájuk legközelebb álló sportágat.

És volt is miből válogatni ugyanis egyesületek színeiben képviseltette magát a labdarúgás, a kosárlabda, a wing tsun kung-fu, a karate, a horgászat, a sakk, a lövészet, az asztalitenisz, az aerobic és a feltörekvő sportág a street workout is. Mint minden évben idén is voltak rendezvényt színesítő pillanatok is. Pető László olimpikon sportlövő jelenléte és Keresztesi Róbert labdával bemutatott freestyle mozdulatai emelték az esemény színvonalát.

Külön kiemelendő a „Szemléletformáló nap” céljából bemutatott elektromos kisautók bemutatója és kipróbálása az egészen kicsik részére. Itt az óvodások és az első osztályosok örülhettek, ám a Cityboardok vagyis az elektromos gördeszkára emlékeztető sporteszközök se pihenhettek. Nagy volt az érdeklődés.

Makleit Zsolt főszervezőt a rendezvény céljáról kérdeztük. „A Sportválasztó nap legfontosabb célkitűzése, hogy minél több sportágat próbálhassanak ki a diákok egy napon, egy helyszínen. Tökéletes lehetőség, hogy a gyermek, a szülő, a tanárok és az edzők jobban megismerjék egymást és a település adta sportlehetőségeket illetve testközelből láthassák egy-egy edzés lebonyolítását. A meglévő egyesületek bővítése és újak bemutatására is jó alkalmat biztosít a rendezvény. Ilyen például az Aerobic klub, amely a felnőtt csoport mellett a fiataloknak is nagyon jó edzés lehetőséget biztosít, vagy az új kerékpáros szervezet, amely még csak alakulóban van a városban. Komoly kényelmi szempont az, hogy az egyesületek gyakorlatilag házhoz jönnek a gyerekekhez, az osztályokhoz, akik kulturált környezetben, pedagógus vagy szülői felügyelettel sportolhatnak, szórakozhatnak.”

És ugye nem csak szórakozhatnak, hanem nyerhetnek is. Osztály szinten majd a délutáni órákban már egyéniben is lehetett izgulni, hogy a sorsolás nekik kedvezzen. Így buzdították azt a közel ezer látogatót, aki a nagy meleg ellenére mozgásra adta a fejét az iskola udvarán.

„Fontosnak tartom, hogy mindkét gyermekem sportoljon, mert én is nagyon szeretem mind az amatőr mind a versenysportot. Bár a kisebbik fiam nagy foci rajongó és foci edzésekre jár de, ez itt egy remek lehetőség volt, hogy kipróbálja az asztali teniszt és a kosárlabdát is. Kijöttem, mert sok embert megmozgat és sokszínű rendezvény, örülök, hogy minden évben megrendezik.” – mondta el Szilágyi Zsolt, egy lelkes apuka.

Hat óra környékén hallgatott el a zene és ki ajándékkal, ki jó emlékekkel hagyta el az iskola udvarát. Sokszor sok, helyen lehet azt hallani, hogy nehéz megmozdítani az embereket, főleg a fiatalságot. ez egy remek ellenpélda volt arra, hogy igenis megvannak a módszerek arra is, hogy a gyerek alig akarjon hazamenni. A szervezők mindenkit biztosítottak arról, hogy jövőre újra lesz Sportválasztó nap Derecskén.

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert és Katona Ákos

Fotók: Makleit Zsolt

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook