Responsive image


Kis horgász nagy fogása

Feltöltve: 2018-09-25 14:46:19

Kis horgász nagy fogása

 

A sporthorgászat a közvélekedéssel ellentétben rengeteg türelmet, kitartást és szakértelmet igénylő sportág. Épp ezért figyelemre méltó a 12 éves derecskei Rácz Kristóf augusztus végi teljesítménye. Az általa kifogott 35,5 kg-os 173 cm hosszú harcsa számít mostantól a Kiserdei víztározó rekordfogásának megelőzve ezzel az utána pár nappal kifogott 27 kg-os egyedet is. Kristóf fogása figyelemre méltó de eddigi teljesítményét figyelembe véve nem véletlen. Öt évvel ezelőtt édesapja hatására kezdett el komolyabban foglalkozni a horgászattal. Rögtön magával ragadta a természet közelsége és maga a sportág. Azóta horgászversenyek rendszeres résztvevője és a Derecskei Sporthorgász Egyesület aktív tagja, érmek, kupák birtokosa.

Tavaly tavasszal a Derecskei Sporthorgász Egyesület csapatával megyei bajnok lett majd idén májusban a balmazújvárosi Sziki-tavon megrendezésre kerülő ifjúsági horgászviadalon a 14-16 éves korosztályban fiatal kora ellenére 3. helyezést ért el. Eredményességének köszönhetően a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége felkérte, hogy egyedüliként képviselje megyénket a Zala megyei Pölöskén megrendezett 1 hetes Országos Ifjúsági Horgásztáborban.

Édesapjával rendszeresen eredményes résztvevői családi versenyeknek is. Idén az ártándi kavicsbányatónál értek el együtt egy figyelemre méltó 3. helyezést a tavalyi 2. helyezésük után.

Gyüre Imre a Derecskei Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesület lehetőségeihez mérten támogatja az ifjú horgász tehetséget és több olyan tagjuk van, akiktől rengeteget tanulhat. Az egyesület számtalan versenyen szerepel eredményesen legutóbbi nagy eredményük a Pancser elnevezésű csapatuknak köszönhető, akik bojlis versenyt nyertek a Pródi tavon. Kristófnak és az egyesület minden tagjának sok sikert és hasonlóan nagy fogásokat kívánunk a következő évekre is.

                                                                                                                                                                            Forrás: Bordán Lajos

Fotók: Magánarchívum

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook