Responsive image


Kultúrséták Derecskén

Feltöltve: 2018-09-25 13:39:54

Kultúrséták Derecskén

 

„Helyismereti barangoláson” vehetett részt az a közel negyven diák és cserkész, aki szerda délután ellátogatott a Derecskei Művelődéi Központba. Innen indult ugyanis az a közel három órás séta, aminek a megállói közt szerepelt a város főtere, a református és katolikus templom, a Városi Sportcsarnok és a nemrégiben átadott tanuszoda is. Minden stáció sok érdekességgel szolgált történelemről, építészetről és vallásról, mindez természetesen a várossal kapcsolatosan. Varga Zoltán református lelkipásztor kiselőadása után egy helytörténeti gyűjteményt és egy kondiparkot is megcsodálhatott a fiatal közönség. A városban fellelhető és űzhető sportokról Balogh Ádám a Derecskei Street Workout vezetője mesélt, de a rögtönzött kondibemutató többet mondott minden szónál. A sportpályától visszaindulva- mintegy keretbe zárva a délutánt- a művelődési ház kiállítótermében egy rövid kisfilm megtekintésével zárták a rendezvényt. A város lényeges épületeit és meghatározó részeit bemutató kisfilm látványos drónfelvételeken keresztül mutatta be a települést, madártávlatból.

Maróti Anna a Derecskei Cserkészcsapat egyik örsvezetője így fogalmazott:

„Nagyon fontosnak találjuk, hogy a fiatalok megismerjék és ismerjék a várost ahol élnek. Annak történelméről, hagyományairól és lehetőségeiről minden helyi cserkésznek tudnia kell. Ez a séta nagyon sok információt tartalmazott és mivel sok előadó volt és nem voltak hosszúak vagy unalmasak a bemutatók, ezért gyorsan is telt az idő. Örsvezetőként is hasznosnak éreztem a délutánt.”

A négy sétából álló minisorozat második része tavaszig várat magára, de addig is mindenkit arra bíztatnak a szervezők, hogy akár egyénileg is, sétálják végig a város nevezetességeit érintő útvonalat. A Derecskei Művelődési Központban szívesen állnak rendelkezésükre ezekkel a túrákkal kapcsolatban is.   

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

Fotók: Horváth-Létai Zsuzsa

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook