Responsive image


Volt tanítóját kellett újraélessze

Feltöltve: 2018-10-09 08:15:51

Volt tanítóját kellett újraélessze

 

Mellkasi fájdalomra panaszkodó hölgy hívta a segélyhívót. A kora esti órákban éppen ügyeletben lévő egység percek alatt a helyszínre érkezett ám az analízisek elvégzése után a beteg jobban lett. Bár először nem szeretett volna, de a biztonság kedvéért, a kiemelt mentőegység vezetőjének kérésére úgy döntött, hogy mégis a mentősökkel tart a debreceni kórházba. Ekkor az idős hölgy összeesett és légzése és keringése is leállt. Markovics Sándort, a háromtagú kiemelt egység tagját kérdeztük meg a történtekről.

„Kiérkezésünk után elláttuk a beteget, infúziót kötöttünk, be és közben telefonon konzultáltunk a kardiológussal. Nagy eltérés nem volt, így indultunk volna a kórházba, amikor leállt a légzése, összeesett, leállt a keringése. Ennek felismerése után protokoll szerű újraélesztés kezdődött, aminek eredménye, hogy a légzés, keringés visszatért. Légút biztosítás után már stabilizáltuk és probléma nélkül tudták beszállítani a bajtársak Debrecenbe.”

Aztán eltelt egy hónap és a néni besétált a mentőállomásra, hogy személyesen is megköszönje a segítséget. A történet szépsége, hogy az idős hölgy annak idején még tanította is a mentőst, aki meghatódott a történteken.

„Nagyon jó érzés, ezért is éri meg csinálni az egészet. Az, hogy tudtunk segíteni és hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy tovább élhessen, ez leírhatatlan. Igazi csapatmunka volt. Nagyon büszke vagyok a bajtársaimra és az, hogy ilyen pozitív visszajelzések jönnek amilyeneket kaptunk a nénitől és az emberektől azóta is, ez nagyon segíti a munkánkat.”

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

A képen: B. Lajos, J. Béláné és Markovics Sándor

Fotó: Markovics Sándor

Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook