Responsive image


Budapesti kirándulások

Feltöltve: 2018-11-05 21:40:19

Budapesti kirándulások

 

2018 szeptemberében több alsó tagozatos osztály is ellátogatott Budapestre.

Szeptember 5-én a 3. a osztályos tanulók megtekintették a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítását.  

A Nemez van a fejünk fölött – Élet a jurtában című múzeumpedagógiai foglalkozáson megismerkedtek a honfoglaló magyarok ősi szálláshelyével, harcmodorával, az ősmagyarok hitvilágával, a rovásírás technikájával.

Sétáltak a Városligetben, megcsodálták a Vajdahunyadvár gyönyörű épületét és a Világörökséghez tartozó Hősök terén a magyar történelem kiemelkedő alakjainak szobrait és a Milleniumi emlékművet.

A Fővárosi Nagycirkusz Atlantic Flight vízi cirkuszi előadásán mindannyian nagyon jól érezték magukat. Az osztály 12 tanulója számára a káprázatos show megtekintése díjtalan volt, az előző tanév kitűnő bizonyítványa miatt.

Kísérő pedagógusok: Kabainé Matics Gyöngyi, Csengeriné Kurta Éva

Szeptember 25-én a 4. b és 4. c osztályosok vonatoztak Budapestre. Sétáltak a Kossuth téren, ellátogattak az Országházba. A rakpartról gyönyörködtek a Duna, a hidak és a budai hegyek szépségében.

A hajózás felejthetetlen élményt jelentett számukra. Részesei voltak a fővárosi tömegközlekedésnek, utaztak metróval és villamossal is.

Az Olimpiai játszótér különleges játékai is gazdagították a kirándulás élményeit.

Kísérő pedagógusok: Kunné Gál Edit, Tóthné Szegedi Ágnes, Turányiné Balogh Beatrix, Hack Ágnes

Szeptember 27-én a 4. d osztályos gyerekek megcsodálták az Országház gyönyörű épületét, megnézték az üléstermet és a koronázási ékszereket.

Ellátogattak az MTVA Rádió-és Televíziótörténeti Kiállítóhelyére. A filmvetítés során megismerték a magyarországi audiovizuális kultúra fejlődését a kezdetektől napjainkig. Betekintést nyertek a műsorkészítés folyamatának rejtélyes világába. Egy kis stúdióban Híradót és Időjárás-jelentést készítettek, megismerkedtek a súgógéppel, a kamerakezeléssel, a hang- és képkeverő géppel. Megnézték a jelmeztárat és fényképeket készítettek TV macival, Süsüvel, Mazsolával és Tádéval.

Sétáltak a Margit hídon és megismerkedtek a Margit-sziget nevezetességeivel.

A program szervezői Kissné Rutterschmidt Éva és Szalontainé Tóth Gabriella

Kísérő szülők: Kissné Szatmári Veronika és Vidáné Balogh Éva

Az őszi tanulmányi kirándulások valamennyi osztálynak sok-sok élményt nyújtottak.

Forrás: Homoki Barnabásné

Fotók: Magánarchívum

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook