Responsive image


Így kell ünnepelni!

Feltöltve: 2019-01-28 08:40:29

Így kell ünnepelni!


Tegnap este a derecskei "művházba" voltam hivatalos,  az intézmény minisztériumi elismerését ünnepelni. Örömmel mentem a közös munkánkról megemlékezni. Annyit tudtam,  hogy valami vidéki rock duo  akusztikus koncertjére megyek. Gondoltam magamban nem baj, elbeszélgetek Szőllősi János Árnyékfogó Barátommal, illetve a Tanka Jànos Irodalmi Kör-i író barátaimmal és a zenész kollégákkal jól kivesézzük a próbálkozó rockereket! Nos, mit tagadjam engem vesèztek ki az Acoustic Gallery művészei. Mikor indultam "fel", a nevüket se tudtam.  Megjegyeztem egy életre. Az első akkordok,  az első énekhangok után megfogalmazódott bennem -nem is a gondolat- inkább az érzés, hogy világszínvonalú produkciót hallok, látok. Jó szerencsémnek köszönhetően volt már néhány nagy koncertélményem, most eggyel több lett!

Ahogy az a gitár és énekhang szólt, az volt az érzésem, hogy a Kis kacsa fürdik-et is velük énekelném. A koncert csúcspontjaként Kozma Norbert gitárszólója lebilincselő élmény volt, igazi katarzis! Ezekért a pillanatokért érdemes élni. 

A "műház" ahogy Lénárt Attila és Molnár Laci Barátaimmal szoktuk emlegetni -ha oda indulunk- elismerése napján nem hallgathatom el, hogy az élményhez nélkülözhetetlen volt, a szerintem kiváló hangosítói munka. Tisztán, nagy dinamikatartománnyal, nem üvöltetve közvetültek felénk a dallamok. Igaz a falak kopottak voltak, és tudtam nem a MÜPA-ban vagyok, de ott éreztem magam!

Köszönöm az élményt Nádházi Tálas Csillának és a MűvHáz minden dolgozójának, Vilikének, mondhatni: így kell ünnepelni.


Rékasi Attila, a Tanka János Irodalmi Kör tagja
2019.01.25. Derecske

Hirdetés


Önkormányzati Választások 2019


Étlap


Ajánló

Ajánlatunk

Responsive image

Facebook