Responsive image


Az Év vállalkozója díjat nyert egy derecskei vállalkozás

Feltöltve: 2019-01-28 15:47:12

Az Év vállalkozója díjat nyert egy derecskei vállalkozás

 

Varga Mihály pénzügyminiszter és Tolnay Tibor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke a Vállalkozók Napja rendezvényén nem kevesebb, mint 77 díjat adott át, négy kategóriában. Miniszteri kitüntetéseket, Miniszteri elismerő okleveleket, Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat és az Év Vállalkozója Díjakat. Ebbe az utolsó kategóriába került be harmadmagával Hajdú-Bihar megyéből Kiss Gyula, a Kiss-Iskolabútor Kft ügyvezető igazgatója.

Kiss Gyulával a megtisztelő kitüntetésről és a cég szerepvállalásáról beszélgettünk.

Tizenkét évvel ezelőtt egyéni vállalkozóként kezdtem. Elsősorban lakossági, egyedi bútorok gyártása volt a profilunk, majd az intézményi bútorok gyártásával kezdtünk el foglalkozni. Két év elteltével már Kft-ként kellett bejegyeztetni a vállalkozást. Hamar rájöttünk, hogy saját lakatos műhelyjel sok időt spórolhatunk és a kapacitás is növelhető. Már a kezdetektől pályáztunk is, így sikerült bővíteni a vállalkozást. Az évek során 2 műhelyt alakítottunk ki (asztalos és lakatos), ahová pályázatokon keresztül sikerült korszerű, modern gépeket beszerezni: CNC, Táblafelosztó, élfóliázó. A vállalkozásfejlesztő pályázatoknak köszönhetően cégünknél kiépítésre került egy modern vállalatirányítási rendszer is, amely nagyfokú fejlődést eredményezett a termelésben, valamint az iroda korszerű munkájában. Az egykori egyéni vállalkozás mostanra elérte a 61 fős foglalkoztatást. Manapság a szakember hiányt tartom az egyik legnagyobb problémának. Bár jelen pillanatban is létszám stop van, naponta három teherautónyi bútor gördül ki a kapun az ország minden tájára. Iskolák, óvodák, bölcsődék tankerületek, kormányhivatalok keresnek meg minket, de dolgoztunk már a Magyar Posta és egyéb hivatali intézmények számára is. A kereslet óriási a termékeink iránt, a kapacitásunkat jelenleg a helyhiány korlátozza, mely szerencsére ez évben megoldódik, mivel hamarosan épül egy új lakatosüzemünk, korszerűen felszerelve, hegesztőrobottal és csőhajlító géppel ellátva, amely lehetővé teszi az újabb munkaerőfelvételt cégünkhöz. Várjuk majd lakatos, asztalos szakemberek, illetve betanított munkások jelentkezését nyár közepétől.

Egy sikeres pályázat során egy ezer négyzetméteres műhelyben egy csúcstechnológiájú hegesztő-robotot állítunk hadba a 2019-es év során és egy csőhajlító gép is segíti majd a munkánkat. Az ilyen fejlesztéseknek köszönhetően, az elmúlt években megháromszorozódott a termelés.  

Annak ellenére, hogy a 2018-as évben, közel hatvanezer széket, megannyi bútort gyártottak, fontosnak tartják az után-képzést is, ezért adnak helyet a lakatos és asztalos tanulók számára is. De nem csak kiképezni és megtartani szeretnék a fiatalokat, hanem esélyt adni a külföldre szakadt hozzáértő szakembereknek és hazacsábítani őket, ezzel is segíteni a magyarországi gazdaságot. Ez a jelen. A jövőben szívesen csatlakoznának a debreceni és a régiós befektetésekhez, ugyanis térségünkben gombamód szaporodnak az újabb és újabb ipari parkok, ahol szintén partnerre lelnének a különböző irodai és kiszolgálóhelyek berendezéseinek beszerzése során.

„Az év vállalkozói díj átadásakor Varga Mihálytól elhangzott néhány olyan mondat, ami megerősített minket abban, hogy a cégünk jó irányba halad. A szakképzés, a vállalatirányítási rendszerek fejlesztése és a robotizáció a három legfontosabb szempont.”

Ezen az úton haladunk tovább!

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

Fotók: Magánarchívum

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook