Responsive image


Változások és lehetőségek Derecskén

Feltöltve: 2019-01-29 21:36:15

Változások és lehetőségek Derecskén

 

Bakó István, Derecske város polgármestere az új év változásairól és lehetőségeiről tájékoztatja az olvasókat.

Csak a változás állandó, szokták mondani, de az elmúlt év második féléve óta elég intenzív és pozitív változáson megy keresztül Derecske. A decemberben átadott autópálya szakasz, mindenképpen tehermentesíti a települést. Ez máris szemmel látható változás és lehetőség is egyben, amit a helyi vállalkozók próbálnak kihasználni. Ugyanis sokkal gyorsabban juthatunk el Debrecenbe és nemsokára Nagyváradra is. 

További lehetőség van abban, hogy a Debrecenben terjeszkedő ipari parkok több munkahelyet és vállalkozói lehetőségeket biztosítanak. Ezeknek a derecskei vállalkozásoknak az iparűzési adója szintén a derecskeiek életszínvonalát segíti. Ezekből a pénzekből épülhetnek új terek, parkolók és egyéb, a derecskeiek életét segítő intézmények, épületek. A derecskeiek számára Debrecen elég közel van ahhoz, hogy akár ingázással is, ezeket a munkalehetőségeket kihasználhassák.

A másik változás a mezőgazdasági életben tesz jelentős fejlődést, ugyanis elindul az öntözésfejlesztési pályázat, amivel a gazdák a jelenlegi egység többszörösét tudják, majd öntözni, ez azt jelenti, hogy nagyobb hozamra számíthatnak termésből és ez több profitot is jelent. Nem utolsó sorban további feldolgozók megtelepülését is jelentheti.

Derecskén belül, az intézményrendszer felújítása is folyamatban van. Ennek a látható jelei a már említett új főtér, a tanuszoda és több olyan dolog, ami emeli a derecskei életszínvonalat. Ez mind-mind vonzó hatással van a lakosságra és számokban kifejezhető, ugyanis  többen költöznek Derecskére mint amennyien elmennek tőlünk. Azt gondolom, hogy ennek az összessége, ami egy ugrásszerű javulást idéz elő, nem holnap vagy holnapután de egy két éven belül .

Az önkormányzat mindig ésszerű gazdálkodásra törekedett. Most is ilyen fejlesztéseket támogatunk és ennek az eredménye, hogy minden önkormányzati épületen napelemek vannak, minden épület hőszigeteléssel van ellátva. Ilyen szempontból az önkormányzat takarékos és ennek az eredménye, hogy tudunk élni kínálkozó lehetőségekkel vagy olyan pályázatok, amik önerőt igényelnek számunkra is elérhetők. Jól gazdálkodva messzebbre juthatunk.

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

Fotó: Magánarchívum

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook