Responsive image


Verőfényes napsütésben hófödte hegycsúcsok között

Feltöltve: 2019-03-19 17:40:36

Verőfényes napsütésben hófödte hegycsúcsok között

 

2019. február 26-án a Városi Önkormányzat a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és AMI 45 felsős diákja és 5 kísérő tanára számára feledhetetlen élményt nyújtó kirándulást szervezett a Romániában található Diófás nevű településre. Az Erdélyi-középhegységben haladva a hófödte hegycsúcsok ormaiban gyönyörködve nyertünk bebocsátást Diófás nevű kisváros 1100 m magasságban található fenyvesekkel tarkított síparadicsomába.

A mottót az adta, hogy iskolánk felső tagozatos diákjai jutalom kiránduláson vehettek részt kimagasló tanulmányi eredményük, példamutató magatartásuk, versenyeredményeik, jó közösségi munkájuk elismeréséül.

A helyi önkormányzat képviselői gazdag vendéglátásról gondoskodtak, éttermükben "terülj-terülj asztalkám!"-mal fogadtak bennünket. A program szervezése is felülmúlta a várakozásunkat, reményeinket: lanovkán emelkedtünk a felhők közé, s a síparadicsom tetejéről gyönyörködhettünk a lélegzetelállító panorámában. Csilingelő lovas szánon siklottunk a meredélyek hófödte oldalán a fenyvesek között, és szánkózhattunk le a lankás és meredek hegyoldalon, majd derékig besüppedve a csillogó hólepelbe mászhattunk vissza a kiindulópontra. A gyerekek álmukban sem gondolták, hogy ilyen színes programmal lesznek megajándékozva.

Arcukon a tél pírjával, lelkükben boldogsággal és elégedettséggel indultak haza szüleikhez: érdemes az iskolai közösségért tenni valami hasznosat, fontos a szorgalmas tanulás, a versengés, a tartalmas diákélet.  Köszönjük a települések polgármestereinek, hogy ilyen nagyszerű lehetőséget biztosítottak a gyermekek számára.

 

                                                                      Szél Gáborné

Fotók: Magánarchívum

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


AjánlóAjánlatunk

Responsive image

Facebook