Responsive image


Derecskeiek a budapesti Fradi meccsen

Feltöltve: 2019-05-05 18:26:42

Derecskeiek a budapesti Fradi meccsen

 

Novemberben Derecskén járt a Ferencvárosi Torna Club.  A Suliprogram keretein belül, a Fradi meghívta a derecskei gyerekeket, hogy együtt, a helyszínen szurkolhassanak Magyarország legsikeresebb csapatának.

A sport megszerettetése és a klub népszerűsítése volt a cél, amikor novemberben egy 5 fős csapattal Derecskére látogatott a Ferencvárosi Torna Club.

Csonka András fiatal labdarúgó első mérkőzését a felnőttcsapattal 2016. októberében játszotta, méghozzá egy Slovan Bratislava elleni 2-1-s győzelem alkalmával. 2017 májusában már tagja volt a Magyar kupagyőztes csapatnak.

A tornász szakosztály részéről is egy fiatal tehetség képviselte a klubot. A 2016-os berni junior kontinensviadalon, talajon bronzérmet szerző Boncsér Krisztián 2018-ban a Swietlelsky Hun Challenge World Cup-on negyedik helyet  ért el majd aranyérmet nyert a győri mesterfokú országos bajnokságon.

A fiatal sportolók lenyűgözték a derecskei diákokat, majd a számtalan kérdés után autogramm-osztás és fotózkodás következett. Az FTC „marketingese”, a rendezvény moderátora, Németh Kornél is tartogatott egy kis meglepetést, ugyanis meghívott mindenkit a Paks elleni labdarúgó mérkőzésre, a Groupama arénába.

Gyorsan eltelt az idő és el is érkezett az áprilisi időpont, egy borongós, szombati meccsnap. A derecskei önkormányzat által biztosított autóbusz szabad helyei is gyorsan megteltek és egy rövidebb adminisztrációs ellenőrzés után útnak indult a kis csapat a fővárosba.

A közel tízezer néző előtt zajló esemény sok derecskei számára az első focimeccs élményét hozta el. Bár nem minden diák a Fradi miatt csatlakozott, az utazás és az élmény miatt sokan nem akarták kihagyni a budapesti látogatást. 

Végül egy hajtós, látványos futbalt hozó mérkőzésen, a Ferencváros „sima” három nullás győzelmet aratott. A derecskei utazócsoport fél szemmel a Loki eredményét figyelve, de állva tapsolta meg a győzedelmes fővárosiakat. Derecskén a Suliprogram novemberben folytatódik!

Forrás: Némethy-Szilágyi Norbert

Fotó: Magánarchívum

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook