Responsive image


Légfegyveres ifjúsági lövészbajnokság

Feltöltve: 2019-08-30 12:49:26

Légfegyveres ifjúsági lövészbajnokság

 

Verseny célja: a lövészsport népszerűsítése, a sportlövő utánpótlás biztosítása, a fiatalok képességeinek, erkölcsi és akarati tulajdonságainak és fizika képességeinek fejlesztése, tehetségkutatás, illetve felkészülés az általános- és középiskolások Hajdú-Bihari Lövész Diákolimpiájára.

Verseny ideje, helyszíne: 2019. szeptember 29. vasárnap 9:00-kor, Derecske Városi lőtér

Versenyszámok: nyíltirányzékú légpuska 20 és légpisztoly 20 lövés lányok és fiúk részére egyéniben, illetve 3 fővel saját iskolájukat képviselve csapatban.

Verseny résztvevői:

  1. a hagyományos általános iskolások 5-8. osztályos (illetve más rendszerben az annak megfelelő) tanulói, legmagasabb életkor 15 év (maximum 2004-ben születettek). A versenyzők saját oktatási intézményeik színeiben indulhatnak. Az indulók személyazonosságát a tanulónál lévő diákigazolvánnyal kell igazolni.
  2. a hagyományos középiskolák 1-4.oszályos (illetve más rendszerben az annak megfelelő) tanulói, legmagasabb életkor 19 év (maximum 2000-ben születettek). A versenyzők saját oktatási intézményeik színeiben indulhatnak. Az indulók személyazonosságát a tanulónál lévő diákigazolvánnyal kell igazolni.

Technikai szabályok:

  • lőidő a próbalövésekkel együtt 30 perc.
  • lövészkabát, lövésznadrág és lövészcipő nem használható, lövészkesztyű igen,
  • lőlap: nyíltirányzék légpuska és légpisztoly lőlap,
  • lövedék: 4,5 mm-es bármely gyártmányú, ólomból, vagy hasonló lágy anyagból,
  • fegyver: az ISSF és az MSSZ szabályai alapján.

Nevezési díj: 300Ft/fő/versenyszám

Díjazás: Egyéniben a I-III. helyezett érem és oklevél díjazásban, az I-III. helyezett csapat oklevél díjazásban részesül.

Külön programok (a versenyzőknek ingyenesen): Field Target; Sziluett; bukócél; lézerpuska lövészet…

Költségek: a rendezést a Derecske Áfész Városi Lövész és Tömegsport Klub, valamint a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület vállalja, minden egyéb költséget a résztvevőket terheli.

 

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook