Responsive image


Cibri, Aprószentek és Cibere – nyári táborozások

Feltöltve: 2019-09-12 09:44:04

Cibri, Aprószentek és Cibere – nyári táborozások

 

A Cibri Gyermekegyüttes június 26.-július 1. között az erdélyi Monospetriben tölthettek el néhány napot. A tábor helyszínéül a település háromszintes Kultúrháza szolgált, itt aludtak, étkeztek a táncosok, s az épület színpadját is birtokukba vették a néptáncpróbák során. Mezőségi és tyukodi táncokkal, énekekkel ismerkedtek meg, s rengeteg csapatépítő beszélgetés és játék folyamán kovácsolódott még összébb a társaság. A megfogadott helyi szakácsnénik finomabbnál finomabb ételekkel pótolták a táncosok energiaveszteségét, s finom süteményekkel kényeztették őket. Kirándulásunk során a létavértesi „Levendulást” és a margittai „Kalandparkot” is meglátogattuk. A helyi vezetőséggel kialakított baráti kapcsolatnak köszönhetően a csoport nem először táborozott ezen a helyszínen, s ebben az évben is meghívást kapott az augusztus végére szervezett „Szabadságfeszt” elnevezésű ifjúsági fesztiválra.

Táborvezető: Szombatyné Törő Nóra, segítői: Czinege Edit, Markovics Sándor.

 

Az Aprószentek és Cibere csoport tagjai (harmadik és ötödik osztályos tanulók) július 9-13. között Mátraderecskén táboroztak. Már első nap „bevették” Sirok várát, megismerkedtek a vár történelmével, s részesei lehettek annak a gyönyörű kilátásnak, mely csak a várból látható. A szálláshely (Sportcsarnok) felfedezése után egy esti táncházzal megnyitottuk a tábort. A néptáncpróbákon délalföldi és felcsíki táncokkal, énekekkel és szokásokkal ismerkedtek meg a táborlakók. A sok tánc és játék mellett ellátogattunk a recski munkatáborba, a helyi Tájházba, ahol megismerték a helyi kézműves termékeket, valamint a szövést is kipróbálhatták. Rengeteg élménnyel gazdagodtak a gyerekek, s táncos tudásuk is sokat fejlődött.

Táborvezető: Szombatyné Törő Nóra, segítői: Váncsodiné Csizmadia Katalin, Markovics Sándor.

 

A Művészeti Iskola továbbképzős táncosai, kiegészülve néhány egykori növendékkel megérdemelt pihenésüket Szarvason töltötték augusztus 10-13. között. Országos minősítésük jutalomútja volt ez, s felkészülésük az augusztusi Virágkarneválra.

Táborvezető: Szombatyné Törő Nóra, segítője: Markovics Sándor. 

 

A táborozásokat a Derecske Művészeti Alapoktatásáért Alapítvány támogatta.

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook