Responsive image


„Járási Vándor Kupa” a Derecskei Járásban

Feltöltve: 2019-10-22 12:58:06

„Járási Vándor Kupa” a Derecskei Járásban

 

Derecske Város Önkormányzatának EFOP-1.4.2-16-2016-00027 azonosítószámú „Élhetőbb gyermekkor a Derecskei Járásban” című projektjének keretében elindult a „Járási Vándor Kupa” játékos vetélkedősorozat elnevezésű programelem.   

Az első alkalom megtartására 2019. szeptember 27-én került sor a Derecskei Városi Sportcsarnokban, melyen a Derecskei járásban működő általános iskolákból az alsó tagozatos diákok vettek részt. A gyerekek nagy izgalommal várták a megmérettetést, ahol ügyességi és műveltségi vetélkedők voltak. Az alsó tagozat minden évfolyama számára voltak különböző nehézségű feladatok összeállítva, ezzel lehetőséget adva a kicsiknek is az érvényesülésre, valamint a nagyobbak – harmadik és negyedik osztályos tanulók – is megcsillogtathatták tudásukat.

A feladatok között szerepeltek rejtvények, találós kérdések, kakukktojás, matematikai, magyar nyelvi, természetismereti és logikai feladványok.

A második alkalommal - 2019. október 4-én - mérhették össze tudásukat a felső tagozatos diákok, akik szintén a Derecskei járásban működő általános iskolákból érkeztek. Számukra - korosztályuknak megfelelően - megnehezítettük a feladatokat, melyek hasonló összeállításban kerültek kidolgozásra, mint az alsó tagozat esetében.

Mindkét alkalommal nagyon ügyesek, fegyelmezettek voltak a gyerekek, minden időt kihasználva, nehézségeiket leküzdve oldották meg a különböző feladatokat.

Nagyon jó hangulatban telt a két alkalommal megrendezett játékos vetélkedő, nagyon lelkesen számolgatta minden csapat a saját pontszámait, bízva az első helyezés elnyerésében.

A feladatok elvégzését és a pontszámok összesítését követően az eredményhirdetés ideje alatt izzott a levegő a Sportcsarnokban, feszülten várták a csapatok a díjátadást.

A programról senki sem távozott üres kézzel, minden csapat névre szóló emléklapot kapott a programon való részvételéért, valamint a kísérő pedagógusok is emléklapban részesültek a saját csapatuk lelkes buzdításáért.

A díjátadáson az első három legmagasabb pontszámot elért csapat kapott oklevelet, érmet és az első helyezett vihette haza a Járási Vándor Kupát, melyet a következő rendezvényig őrizhetnek.

A következő alkalommal sportos feladatokkal, versenyekkel készülünk a gyerekek számára, bízunk benne az is elnyeri a tetszésüket.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a programon részt vevő gyerekek közül néhányan már korábban más rendezvény keretében – nyári táborban – megismerkedtek és az újra találkozás örömével üdvözölték egymást. Ezek a közös programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyerekek új kapcsolatokat alakítsanak ki, ismerkedjenek, melyet tovább mélyíthetnek a későbbi találkozások alkalmával. A gyerekeknek lehetőségük van a saját ismereteik kibontakoztatására, ezáltal sikerélményeket szerezhetnek, egy – egy program motiváló hatással lehet rájuk a későbbi tanulmányi előmenetelükben. Hosszú távon ez, és az ehhez hasonló programok is a csapat – és közösségépítés színteréül szolgálhatnak.

 

                                                                                                                              Antalné Nagy Mónika
                                                                                                                                     szakmai vezető

Fotók: Magánarchívum

E-önkormányzat portál


Hirdetés


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook