Responsive image


Tájékoztatás

Feltöltve: 2020-03-17 08:08:29

Tisztelt Lakosság!

 

     Alulírott Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa, mint az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. ügyvezetője, alábbiakról kívánom tájékoztatni.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020. március 16. napjától a koronavírus pándémia miatt következő intézkedést rendelte el: "A mai nap folyamán gondoskodjon arról, hogy az Ön által vezetett intézmény/ellátó összes olyan betege megkapja az értesítést arról, hogy a 2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátása csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor."

   A Minisztérium átal kiadott eljárásrend alapján Társaságunk az eddigieknél szigorúbb intézkedéseket hozott az egészségügyi ellátórendszer fenntarthatósága érdekében. Mai naptól kezdve az orvosi ügyeleteken a valóban sürgős esetek kerülnek ellátásra. (Az egészségügyi ellátás folyamatos működtetésének egyes szervezési kérdéseiről szóló 47/2004. ESzCsM rendelet 15§ (2-)-e alapján az ügyeleti szolgálat a háziorvosoknak a sürgős - a következő rendelési időig nem halasztható - orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett szolgálata.)

Fentiek értelmében, ezúton kívánom tájékoztatni, hogy Társaságunk alábbi intézkedéseket hozta meg, mind az ellátórendszer leterheltségének csökkentése, mind a továbbfertőzés lehetőségének lekorlátozása érdekében. 

   - közreműködőinknek az épület ajtaját zárva kell tartani

  - az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztatótáblát helyeztünk ki, melyne kértük, hogy a táblán szereplő ápolási telefonszámon hívják, és azon keresztül mondják el panaszaikat

  - a felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelentkezett a lakos az ügyeleten, tanácsadást követően otthonába visszairányítják. 

A Társaságunk által meghozott, szigorú intézkedések mindaddig érvényesek, míg az Emberi Erőforrás Minisztériuma erről másképp nem rendelkezik 

Jelen intézkedésünkkel a járványügyi helyzetet kívánjuk mérsékelni.

Debrecen, 2020.03.16.

Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa

ügyvezető

E-önkormányzat portál


Étlap


Ajánló

Ajánlatunk

Responsive image

Facebook