Responsive image


Tájékoztatás anyakönyvi ügyintézés rendjének megváltozásáról II.

Feltöltve: 2020-04-03 10:32:18

TÁJÉKOZTATÁS

anyakönyvi ügyintézés rendjének megváltozásáról II.

 

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatalban (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) az anyakönyvi ügyintézés rendje a következők szerint változik meg 2020. április 6-tól (hétfő) kezdődően a veszélyhelyzet fennállásáig:

- Születés és haláleset anyakönyvezése – a bejelentésre kötelezett személyes megjelenése útján – kizárólag előzetes telefonos (+36(54)410-078/125-ös mellék, +36(20)669-7171) egyeztetést követően intézhető.

- Házasságkötési szándék bejelentésére csak különösen indokolt és igazolt esetben, a felek személyes megjelenése útján, kizárólag előzetes telefonos (+36(54)410-078/125-ös mellék, +36(20)669-7171) egyeztetést követően kerülhet sor.

- Anyakönyvi okirat kiállítására irányuló kérelem továbbra is előterjeszthető postai úton a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) (a továbbiakban: Hivatal) címére megcímezve, a Hivatal „A” épületének előterében elhelyezett formanyomtatvány kitöltése, és a kitöltött nyomtatvány – előtérben található – gyűjtőládába történő bedobása útján, valamint ügyfélkapus azonosítást követően elektronikus úton (kizárólag saját anyakönyvi okirat: anyakönyvi kivonat, anyakönyvi hatósági bizonyítvány).

A kiállított anyakönyvi okirat postai úton kerül megküldésre az ügyfél kérelemben megadott címre.

Tájékoztatom továbbá az érintetteket, hogy az előzetesen bejelentett és megtartásra kerülő házasságkötésekre – a kijárási korlátozásról szóló 71/2020.(III.27.) Korm. rendelet értelmében – kizárólag szűk családi körben kerülhet sor, ezért kérem, hogy házasságkötésüket a korlátozó rendelkezésekre figyelemmel szíveskedjenek megszervezni.

 

Együttműködésüket és megértésüket tisztelettel megköszönöm!

 

Derecske, 2020. április 6.

 

                                                                             Varsányiné dr. Antal Erzsébet s.k.

                                                                       Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal

                                                                                             Jegyzője

 

E-önkormányzat portál


Ajánló


Étlap


Ajánló


Ajánlatunk

Responsive image

Facebook