<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Koronavírus elleni védőoltás

Koronavírus elleni védőoltás

2021-02-03 09:47:22

Koronavírus elleni védőoltás

KORONAVÍRUS ELLENI VÉDŐOLTÁS

 

A következő napokban elkezdődik a regisztráltak koronavírus elleni védőoltása. 

Derecske város háziorvosi körzeteiben 2021. február 4-én kezdik meg a legveszélyeztetettebb korcsoport, a 87 év feletti lakosok oltását. A regisztrált idős személyeket a háziorvosok telefonon értesítik, ezért rendkívül fontos, hogy az érintettek figyelemmel legyenek a regisztrációkor megadott hívószámú telefonjukra! A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, mely lehet az idős ember otthona, háziorvosi rendelő vagy akár kórházi oltópont is.

Az oltás zavartalan és gördülékeny lebonyolításának érdekében kérjük a háziorvosokkal, egészségügyi szakdolgozókkal való teljes mértékű együttműködést, az oltás időpontjában való pontos megjelenést. Az oltás megszervezése, illetve lebonyolítása, a védőoltásra való biztonságos előkészítés, az oltás utáni megfigyelés időigényes, így a háziorvosi rendelők telefonon történő elérése a következő napokban nehézséget okozhat. 

A koronavírus elleni védekezés ezen módja mindannyiunk érdeke, ezért kérünk türelmet és megértést minden derecskei lakostól! 

Az oltási ütemezés szigorúan életkorhoz kötött, a legidősebbekkel kezdődik, majd a fiatalabb korosztályokkal fog folytatódni.

A járványt legyőzni csak vakcinával lehet! Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Derecske, 2021. február 03.

 

Bordán Szabolcs

polgármester








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép