<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Lakossági tájékoztatás - 2021. február 10.

Lakossági tájékoztatás - 2021. február 10.

2021-02-10 10:58:04

Lakossági tájékoztatás - 2021. február 10.

Kedves Derecskei Lakosok!

 

Az időjárási előrejelzések szerint hamarosan orkán erejű széllel igen hideg levegő zúdul hazánk térségébe, melynek következtében farkasordító hidegre számíthatunk.

 

Az elkövetkezendő napokban tehát kemény fagyok várhatóak, éjszaka akár -10 °C alá is hűlhet a hőmérséklet, ónos eső eshet, de a régiónkban akár tartósan is havazhat.

 

A DEVAG Nonprofit Kft. munkatársai felkészültek a várható időjárási helyzetre, folyamatosan gondoskodni fognak az önkormányzati utak és az intézmények előtti járdák hótól való megtisztításáról, jégmentesítéséről.

 

Ezúton szeretném megkérni az ingatlantulajdonosokat, hogy a tulajdonukban vagy használatukban álló ingatlanok előtti járdák síktalanításáról szükség esetén gondoskodni szíveskedjenek!

 

Kérem továbbá Mindannyiuk segítségét, hogy fokozottabban figyeljünk az egyedül élő, idős, beteg, elesett ismerőseinkre, rokonainkra, szomszédainkra, hiszen a kihűlés emberéletet követelhet!

 

Az idős szeretteink számára egy bevásárlás és néhány kedves szó is minden bizonnyal jól fog esni ebben az egymástól egyébként is elszigeteltebb időszakban.    

 

A kint tartott állatokról se feledkezzünk meg a hideg napokon! Egy meleg pokróc, egy kis szalma, meleg víz és élelem életet menthet!

 

Kérem, hogy a következő napokban most talán még jobban figyeljünk oda és vigyázzunk egymásra!

 

Derecske, 2021. február 10.

 

Bordán Szabolcs

polgármester








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép