<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Művészeti iskolai hír

Művészeti iskolai hír

2021-05-19 13:03:12

Művészeti iskolai hír

A művészeti iskola segítséget kért

 

És kapott!

1994-ben hivatalosan is elindult Derecskén a művészeti képzés. Az eltelt 27 év alatt nem nagyon volt olyan rendezvény a városban, ahol ne lett volna jelen valamilyen formában a művészeti iskola. Művészeti csoportok és hangszeres szólisták révén számtalan versenyen, találkozón, fesztiválon öregbítették Derecske jó hírét külföldön és belföldön egyaránt.

 

A művészeti iskola vezetősége és a Derecske Művészeti Alapoktatásáért Alapítvány összefogásával megszületett egy innovatív elképzelés a néhány éve elkezdődött létszám visszaesés megfékezésére. A negatív hullámhoz hozzájárult, hogy az elmúlt két évben a pandémia miatt elmaradtak a szokásos rendezvényeink. Az nem lehet, hogy Derecskén ne virágozzon a táncművészet, de a hangszeres osztályoknak is szükségük van az utánpótlásra!

 

Az ötlet: 

  • Valamilyen módon lehetőséget kellene teremteni az általános iskola második évfolyamos tanulóinak, hogy egy tanéven keresztül ingyenesen, de legalább nagyon kedvezményesen, művészeti iskolai képzésben vehessenek részt, kipróbálhassák az általuk kiválasztott művészeti ágon magukat. 

 

Óriási köszönet Bordán Szabolcs Derecske Város polgármesterének, aki az alapítványon keresztül segítségünkre sietett. Támogatásával teljes egészében megvalósulhat az ötlet és a 2021-2022-es tanévben minden derecskei 2. évfolyamos általános iskolai diák ingyen táncolhat és zenélhet nálunk! A feltétel csak annyi, hogy mivel a beiratkozás teljes tanévre szól, évközben kiiratkozni nem lehet.

 

A szervezési munkálatokban nagy segítséget kaptunk az elsős osztálytanítóktól, hálás köszönet nekik is.

 

Derecske, 2021. 05. 19.

 

Tisztelettel:

 

Krucsó Zoltán








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép