<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztató intézményi gyermekétkeztetésről 2021.

Tájékoztató intézményi gyermekétkeztetésről 2021.

2021-08-10 16:10:04

Tájékoztató intézményi gyermekétkeztetésről 2021.

TÁJÉKOZTATÓ 
INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

2021.

 

A 2020/2021-es tanévben új lehetőségekkel bővült az intézményi gyermekétkeztetés. Az online szülői felület a www.derecske.eny.hu weboldalon érhető el a regisztrált Felhasználók részére (szülő, törvényes képviselő). A weboldal segítségével a Felhasználók (szülők) a napi megrendeléseket és lemondásokat intézhetik gyermekeik részére.

A korábban már regisztrált szülőknek ezzel kapcsolatban teendőik nincsenek.

 

Új Felhasználók esetében a teendők első belépésnél:

Kitölteni a tájékoztató 1. számú NYILATKOZAT Online felületre történő regisztrációhoz és a 2. számú Hozzájárulói nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez megnevezésű mellékleteket, valamint eljuttatni a kitöltött, aláírt dokumentumokat:

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében: 

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) épületébe vagy online a derovib@derecske.hu email címre.

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 6. és 7. sz. irodájába vagy online a parti.ildiko@derecske.hu email címre.

A www.derecske.eny.hu oldalon:

Amennyiben az intézményi adminisztrátor már regisztrálta a rendszerben az e-mail címét, úgy a következő lehetősége van a bejelentkezésre:

  • Ha a regisztrált e-mail cím GMail-es cím, úgy a "Bejelentkezés Google fiókkal" gomb segítségével azonnal beléphet.
  • Ha nem GMail-es a megadott e-mail cím, vagy nem kívánja használni a Google fiókkal történő bejelentkezést, úgy Jelszó emlékeztető funkció segítségével kérhet magának jelszót, ami segítségével a bejelentkező űrlapon beléphet. (Ebben az esetben a nem GMail-es email címmel és az újonnan kapott jelszóval tud belépni)

A programba történő belépés után el kell fogadni az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET (ÁSZF).

Egy napra egy adag megrendelése lehetséges. Az online felületen keresztül a 6.-8. osztályos, középiskolások, illetve kollégisták esetében a Felhasználónak, szülőnek minden hónap 20. napjáig kell a következő havi étkezés megrendelését elkészíteni, mivel az esetükben az „A”, „B” illetve „C” menük közül van lehetőség választani (a megrendelést az internetes felületen „menteni”). A választás könnyítésére a menza programban az étlap feltöltésre kerül minden hónap 15-ig.

A bölcsődés, óvodás, valamint az általános iskolás 1.-5. osztály részére egész tanévre érvényes a megrendelés, mivel az ő esetükben csak az „A” menü elérhető.

 

A tavalyi tanévben bevezetett előre fizetés helyett a 2021/2022. tanévben visszaáll az utólagos fizetés. A Felhasználó a megrendelés hónapját követő hónap legkésőbb 15. napjáig, utólag, köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díját a következő számlaszámra: 11738118-15372985-10820201. (Az étkező nevének, osztályának, csoportjánakfeltüntetésével) Vagy Postai úton a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal előterében kihelyezésre kerülő csekk használatával a 11738118-15372985-10820201 bankszámlaszámra. (Az étkező nevének, osztályának, csoportjánakfeltüntetésével.)

A szeptember havi térítési díj befizetésének határideje: 2021. október 15.

A továbbiakban a Szülő mindig a megrendelés hónapját követő hónap legkésőbb 15. napjáig köteles befizetni/átutalni az étkezés térítési díját.

A szolgáltatások igénybevételére vonatkozó napi változtatásokat a Felhasználó a változással érintett napot megelőző munkanapján legkésőbb 9:00 óráig köteles jelenteni.

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében: 

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) elérhetőségein, a 06-54-410-010 telefonszámon.

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

A www.derecske.eny.hu oldalon a Szülőnek, Felhasználónak van lehetősége a lemondásokat rögzíteni, bármilyen kérdéssel kapcsolatban a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 6. és 7. sz. irodájában, telefonon a 06-20-377-2059 telefonszámon érdeklődhetnek.

Kérjük a Szülőket a határidő betartására, mert a következő munkanapra vonatkozó 9:00 óra után kezdeményezett lemondást a rendszer nem engedélyezi.

 

ONLINE FIZETÉS

A derecske.eny.hu oldalra történő belépést követően a számlák menüpontra kattintva megjelenik a befizetendő számla. A mellette lévő” Befizetés” ikonra kattintva a bank fizető felületére navigál a program. Ez a funkció is már sikeresen működik. A határidőn belül megérkezett és beazonosított kifizetésekről rendszerünk egy automatikus értesítést küld a Felhasználó nyilatkozatában megadott e-mail címére. 

 

KONYHAI MODUL

A 2020/2021. tanévtől egy Kártya segítségével tudják az étkeztetést igénybe venni a 6-8, illetve a 9-12. osztályos gyermekek, tanulók. A kártyát a Derecske, Lengyel utca 1-3. szám alatt (Gimi konyha), az ott kialakított kártyaolvasóval ellátott beléptető rendszeren kell az étkezés igénybevételekor érvényesíttetni.

Felhívjuk az étkezők figyelmét, hogy az étkezés igénybevétele minden esetben a Kártya érvényesítésével történik. A Kártyát a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 6. és 7. sz. irodájában lehet igényelni.

A tanulói jogviszony lejártakor a sérülésmentes kártyát le kell adni a Kártyát a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 6. és 7. sz. irodájában.

A kártya elvesztése, megrongálódása, sérülése esetén cserekártyát kártyadíj felszámítása fejében tudunk biztosítani. 

 

GYERMEKÉTKEZTETÉS IGÉNYLÉSE A 2021/2022. tanévre

Kérjük a szülőket, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében az intézményi gyermekétkeztetés igényléséhez 

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében: 

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.) épületében

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.) „A” épület 6. és 7. sz. irodájában jelenjenek meg az alábbi kitöltött, aláírt dokumentumokkal:

  • Regisztrált és használt szülői email cím (lehetőleg gmail-es )
  • Óvodai, iskolai látogatási igazolások
  • Születési anyakönyvi kivonat másolata, amennyiben nincs a gyermeknek óvodai, iskolai látogatási igazolása
  • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításáról határozat másolata
  • Tartós betegségről, fogyatékosságról orvosi igazolás másolata
  • Nevelésbe vétel, utógondozói ellátás elrendeléséről határozat másolat
  • Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez kitöltve, amely a tájékoztató mellékletében található 2. számú melléklet
  • Az Online szülői felület regisztráció kérvényezéséhez szükséges nyilatkozat kitöltve, illetve a Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez kitöltve, amely a tájékoztató mellékletében található 1 és 2. számú (Az 1. sz. mellékletet 2 példányban kell leadni.)

További mellékletek:

  • Bölcsődés, óvodás ingyenes étkezők esetében: Nyilatkozat ingyenes bölcsődei, óvodai étkezéshez
  • Általános, középiskolás ingyenes étkezők esetében: 3. számú melléklet
  • 50 %-os térítési díjat fizetők esetében (általános iskolás): 3. számú melléklet és 4. számú melléklet
  • 50 %-os térítési díjat fizetők esetében (középiskolás): 3. számú melléklet és 5. számú melléklet
  • Teljes árú térítési díjat fizetők esetében: 6. számú melléklet 
  • Átmeneti gondozásban lévők, nevelésbe vett gyermekek esetében plusz melléklet még a 7. számú melléklet
  • Étkeztetési típus változtatása esetén: 8. számú melléklet (későbbiekben)

Felhívjuk a kedves Szülők figyelmét, hogy akiknek már lejárt tartozásuk van azt mihamarabb rendezzék Derecske Város Önkormányzata irányába. A lejárt tartozásokról szeptemberben mindenkinek fizetési felszólítót fogunk küldeni. Amennyiben ezt követően sem kerül sor a számlák rendezésére, akkor a tartozások megfizetése érdekében megtesszük a szükséges jogi intézkedéseket.

Amennyiben nem kerül sor a megrendelés hónapját követő hónap legkésőbb 25. napjáig a számla rendezésére, a következő hónapi étkezésre a gyermek nem lesz jogosult. 

Kérjük a kedves Szülők türelmét a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos adminisztratív tevékenység során, illetve kérjük a Szülőket, hogy a koronavírus fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében a Kormány intézkedéseivel összhangban legyenek szívesek az ügyintézés során betartani a kötelező előírásokat. 

Az étlapról a szülők a www.derecske.hu honlapon tájékozódhatnak, illetve a szülői felületen is megjelenítésre fog kerülni az A, B, C menü tartalma.

Az étkezéssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek, intézkedhetnek:

Bölcsődés, óvodás korú gyermekek esetében: 

Mese – Vár Óvoda és Bölcsőde (4130 Derecske, Városház utca 3.)

2021. augusztus 23. napjától legkésőbb 2021. szeptember 15. napjáig

Telefonszám: 06-54-410-010

Az étkezés lemondása, igénylése a bölcsődés és óvodás korú gyermekek esetében a fenti telefonszámon továbbra is lemondható.

Általános, középiskolás gyermekek esetében:

Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal (4130 Derecske, Köztársaság út 87.)

„A” épület 6. és 7. sz. iroda

Elektronikusan a parti.ildiko@derecske.hu email címen 2021. augusztus 23. napjától legkésőbb 2021. augusztus 30. napjáig, ahhoz 2021. augusztus 31. napján 9:00 óráig megrendelésre kerülhessen 2021. szeptember 01. napjára minden gyermek esetében az étkezés.

Telefonszám: 06-20-377-2059

 

Derecske, 2021. augusztus 10.

 

Bordán Szabolcs polgármester

 

Letölthető dokumentumok:

Nyilatkozat online szülői felülethez

Hozzájáruló nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez

Ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetés-általános iskola

Nyilatkozat 50%-os térítési díj kedvezmény igénybevételéhez-általános iskola

Nyilatkozat 50%-os térítési díj kedvezmény igénybevételéhez-gimnázium

Nyilatkozat intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez térítési díj ellenében

Átmeneti gondozásban lévő, nevelésbe vett gyermek ingyenes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételére való jogosultságához igazolás

Kérelem étkezési típus megváltoztatására

Nyilatkozat ingyenes bölcsődei, óvodai étkezéshez

 

                                                                                               








Megosztás közösségi oldalakon
Derecske applikáció
kiadványok kép
kiadványok kép